• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mermi dolu battaniye!

Yeniakit Publisher
2014-01-11 13:33:33 - 2014-01-11 13:36:08
Mermi dolu battaniye!

Adana'da silah yüklü olduğu iddiasıyla Emniyet Özel Harekat Müdürlüğü'ne çekilen aynı firmaya ait iki otobüsten battaniyeye sarılı çok sayıda mermi çıktı.

Adana'da kent girişindeki kontroller sırasında otoyolda durdurulan otobüste yapılan aramada battaniye ve çuvala sarılı vaziyette bir miktar otomatik tüfek mermisi ele geçirildiği bildirildi. Aracın "sınır bölgesine" gitmediği Şanlıurfa'dan Adana yönüne geldiği belirtildi.

Alınan bilgiye göre, Ceyhan-Adana otoyolunda kent girişindeki rutin yol kontrolleri sırasında bir otobüs durduruldu. Ekiplerin araçta yaptığı aramada bagajda çuval ve battaniyeye sarılı vaziyette bir miktar otomatik tüfek mermisi ele geçirildi.

Araçta yolcu olmadığı, şoför ve yanındaki kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Otobüsün "sınır bölgesine" gitmediğine dikkati çeken yetkililer aracın Şanlıurfa'dan Adana istikametine geldiğini ifade etti.

Konuyla ilgili geniş çaplı araştırmanın sürdüğünü belirten yetkililer, ele geçirilen mermilerin "yurt içindeki terör odakları"na gidebileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu kaydetti

Yetkililerden alınan bilgiye göre, “Uzmanlar” adlı turizm firmasına ait olduğu ifade edilen iki otobüste savcı eşliğinde arama yapıldı. Yapılan aramada, araçlarda bixi marka silah mermisi, dokça ağır makinalı tüfek mermisi ve kanas suikast silahı mermileri ele geçirildi. Araç Adana Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürlüğünün önüne park edildi. Savcı Mustafa Sırlı eşliğinde yapılan incelemede, farklı silahlara ait mermiler bulunması, silahların daha önceden götürüldüğü şüphesini arttırdı. Savcı bu konuda da araştırma yapılmasını talep etti. Otobüs şoförlerinin bilgisine başvurulduğu bildirildi.

Adana TMK. 10.Maddesiyle Yetkili Savcılık ve Adana Emniyetinde görevli polislerce durdurulan araçlardan birinin plakasının 01 GCU 01 olduğu öğrenildi.

Otobüslerin aranmasından sonra ifadesine başvurulan bazı kişilerin verdikleri bilgiler doğrultusunda polis bazı adreslere baskın düzenledi. İfadelere, aracın Suriye'ye gittiği iddiası da yansıdı. Operasyonun sürdüğü, 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İşte Adana'da durdurulan otobüslerde ele geçirilen silah mermilerinin fotoğrafları:
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23