• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin Fatih Erbakan'dan dikkat çeken sözler

Yeniakit Publisher
2023-06-22 23:47:00 -
Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin Fatih Erbakan'dan dikkat çeken sözler

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, muhtarlar ve partililerle bir araya geldiği Karabük’te burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erbakan Türkiye Cumhuriuyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artırım kararına ilişkin de konuştu.

AA'da yer alan habere göre, Erbakan faizden kurtulmanın yolunun politika faizini düşürmekle olmayacağını, borçlanmanın önlenmesi gerektiğini belirtti. “Borç aldığın müddetçe faizden kurtulmak mümkün olmaz" diyen Erbakan, şunları söyledi:

"Devlet 1 yılda 560 milyar lira faiz ödüyor"

"Devlet 1 yılda 560 milyar lira faiz ödüyor. Belediyelerde ve merkezi hükümette de mutlaka denk bütçenin gerçekleştirilmesi gerekir. Kamuda ise israf üst seviyede. Kamuda israfın önlenmesi lazım. Yap, işlet, devret modelindeki haksız kazançların israfının önlenmesi lazım. Kaynak üretirken zamla ve vergi ile millete yük yükleyerek veya devletin milletin varlıklarını yok ederek değil. Milli kaynak paketleriyle kaynak üretilmesi lazım. Devletin görevi sadaka dağıtmak değildir. Kömür, gıda yardımı, erzak paketi dağıtmak değildir. Devletin görevi muhtaç haldeki insanları o muhtaç durumdan kurtaracak adımları atmaktır.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cengiz

Bidahaki seçim sana oy verecem söz

Gültekin

Merkez Bankasının faizleri yükselterek neyi hedeflediğini anlamakta zorlanıyoruz, faizi artırıyorsunuz, buna paralel döviz ve diğer kalemlerin artması çok düşündürücüdür, ekonomi temelinde bir arıza var, bunu niçin anlamak istemiyorlar da sürekli maliyetleri artıran ve iflaslara sebep olan maliyet düşmeni faizi artırmada çare aranıyor, bunun tek bir anlamı var, o da, birileri vurgun vurmaya devam ederken, hem devlet soyuluyor, hem de halk soyuluyor. Fatih kardeşimize katılmamak mümkün değil, ne zaman beton ekonomisinden, üretim ekonomisine geçersek ve desteklersek işte o zaman ekonominin kurtuluş günüdür.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23