• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Yeniakit Publisher
2022-05-21 10:02:00 - 2022-05-21 10:02:53
Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası 2022 Mayıs toplantısı piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Fed’in 50 baz puanlık faiz artışı yapmak sonrası küresel piyasalarda dolar kurunu yeniden yükselişe geçti. Fed her ne kadar altın onsu baskılamak istese de altın fiyatları hafta başından itibaren yönünün yukarıya çevirdi. Hem dolar hem de altına yatırım yapanlar TC Merkez Bankası faiz toplantısı tarihini sorguluyor. Peki Merkez Bankası mayıs toplantısı ne zaman? TCMB mayıs ayı toplantısını ne zama yapacak?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2022 Şubat ayı toplantısı için nefesler tutuldu. ABD’den gelen enflasyon verilerinin ardından  Fed bir kez daha faizi artırma kararı aldı. Fed 50 baz puan faiz artırımına gitti. Fed’in faiz kararı sonrası hem dolar kuru hem de altın fiyatları yükselişe geçti. Dolar, euro ve altın piyasası TC Merkez Bankası’nın mayıs ayı PK toplantısının ardından açıklanacak Merkez Bankası faiz kararını bekliyor…

TC Merkez Bankası Mayıs ayı faiz toplantısı ne zaman?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı 26 Mayıs 2022 tarihinde yapılacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizinin yüzde 14 düzeyinde sabit tutulmasına karar verdi.

TCMB'den yapılan açıklamada, etkisi sürmekte olan jeopolitik risklerin, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tuttuğu ve belirsizliklerin artmasına yol açtığı belirtilerek, şöyle denildi: "Küresel gıda güvenliğindeki belirsizlikler, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının daha da belirgin hale gelmesi ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviye uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına yol açmaktadır. 

ABD Merkez Bankası Mayıs ayı toplantısında politika faizini beklendiği gibi 50 baz puan artırmıştı. Fed Başkanı Jerome Powell kararın ardından “Faiz oranlarında artışın devam etmesinin uygun olacağını düşünüyoruz. FOMC önümüzdeki birkaç toplantıda 50 baz puanlık artışları masada görüyor. Halihazırda oldukça belirsiz olan artımı daha belirsiz hale getirmekten kaçınacağız.” demişti. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23