• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merkel’in tetikçileri

Yeniakit Publisher
2013-06-22 20:18:00 - 2013-06-22 20:22:13
Merkel’in tetikçileri

Uluslararası güçlerin, yerli işbirlikçileri ile tezgahladığı ortaya çıkan Gezi Parkı olaylarında Alman vakıflarının oynadığı rol mercek altına alınıyor.

MURAT ALAN / İSTANBUL
MİT ve Emniyet istihbaratına Alman Vakıflarının Gezi Parkı olaylarındaki rolünün araştırılması için talimat verildiği ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının uluslararası tezgah olduğunu, Alevi-Sünni çatışmasının körüklenmeye çalışıldığını belirtmişti. Bunun üzerine istihbarat birimleri, hükümetin devrilmesi ya da zayıflatılmasının amaçlandığı olayları yönlendiren kişi ve kurumların Alman vakıflarıyla olan ilişkisini araştırıyor. 1 yıldır üzerinde çalışıldığı vurgulanan operasyonun (Gezi Parkı eylemleri) Türkiye ayağına ilişkin tüm görüşme trafiği ve maddi kaynak aktarımının mercek altına alındığı vurgulandı.
ALMAN VAKIFLARI MERCEK ALTINA ALINDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan birçok defa, Türkiye’de faaliyet gösteren Alman vakıflarından duyduğu rahatsızlığı belirtmiş, bu vakıfların yıkıcı bölücü unsurlara destek olduğuna dikkat çekmişti. Önceki gün Kayseri’de düzenlenen, “Milli İradeye Saygı” mitinginde ise, Erdoğan Gezi Parkı eylemlerinin mezhep çatışmasına kılıf yapılmak istendiğini, Alevi vatandaşlar üzerinden operasyon yapılmaya çalışıldığı vurgulamıştı. Erdoğan’ın dikkat çektiği Gezi Parkı tezgahı ve mezhep çatışmasının arka planı ile ilgili istihbarat birimlerine araştırma talimatı verildiği ortaya çıktı. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet İstihbarat Dairesi, eylemleri organize ettikleri, gizli ve açık destek verdikleri belirlenen kişi ya da kurumların Alman vakıfları ile olan bağlantısını araştırıyor.
TÜM İLİŞKİLERİ TESPİT EDİLECEK
Alman vakıflarının Türkiye’nin istikrarsızlaştırılmasına dönük eylemlerde rolü olan provokatörlerle olan irtibatı ve maddi ilişkisinin tüm boyutu ile masaya yatırılacağı kaydedildi. Türkiye’de faaliyet gösteren 53 Alman Vakfı bulunduğu, özellikle Konrad-Adenauer-Stiftung Vakfı (Alevi vatandaşlar üzerinde etkili), Friedrich Naumann Vakfı, Friedrich-Ebert-Stiftung Vakfı, Heinrich Böll Stiftung Vakfı, Rosa Luxemburg Vakfı ve İstanbul başta olmak üzere 5 ilde faaliyet gösteren Goethe- Institut üzerinde yoğunlaşıldığı ifade edildi. Arkeoloji, dil bilimi, Türkoloji, siyaset bilimi, çevre bilimi, ekonomi, sosyoloji, etnoloji, ilahiyat, sendikalar ve medya dahil birçok alanda faaliyet gösteren Alman vakıflarının etki ajanlığı yaptığı vurgulandı.
ALABORA’YI DA DESTEKLEMİŞLER
Gezi Parkı eylemlerini aylar önce simüle ettiği belirlenen ve eylemlerde başı çeken Mehmet Ali Alabora’nın da içinde yer aldığı ekibin, incelemeye konu olan Alman vakıflarıyla irtibatlı olduğu, bazı sanatçı ve akademisyenlerin bu toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda ön plana çıkarak “hükümet yasakçı” imajı oluşturmaya çalıştığı belirtildi.
 ALMANYA’DA BULUNAN
ALEVİ DERNEKLERİ İLE İRTİBATLI
İstihbarat raporlarında Almanya’da bulunan örgütlü Alevi vatandaşların kurdukları derneklere Alman istihbaratıyla birlikte çalışan vakıflar tarafından kaynak aktarıldığı, bu vakıfların Alevi nüfusunun yoğun bulunduğu şehirlerde kültürel faaliyet adı altında toplantılar düzenlediğini belirtilmişti. 28 Şubat dönemindeki ekonomik krizin de Alman Deutsche Bank tarafından tetiklendiği, Alman Vakıflarının CHP dahil birçok siyasi parti ve STK ile ilişkili olduğu belirlenmişti. Ergenekon’la da ilişkili olduğu belirlenen Alman Vakıflarının, bazı sanıklarla olan para trafiği deşifre edilmişti.   
ROTH DA DİVAN’DA ÇIKMIŞTI
Bilindiği üzere Gezi Parkındaki çadırların kaldırılması sırasında provokatörlerin eylemi koordine merkezine dönüştürdüğü Divan Otel’de Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Claudia Roth’un bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bir grup CHP’li vekille birlikte otelde bulunan Roth, eylemcileri dağıtmak için biber gazı kullanan polisle tartışmıştı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23