• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merhum Esad Coşan Hocaefendi: İslam müsamaha değil müdahale dinidir!

Yeniakit Publisher
2023-01-07 03:25:00 -

Merhum Mahmud Esad Coşan Hocaefendi sağlığında İslam dinini anlattığı bir sohbetinde doğru bilinen yanlışları düzeltmişti. İşte Esad Coşan Hocaefendi'nin bugün İslam'ın hoşgörü dini olduğunu söyleyip her türlü sapkınlığı özgürlük sayanlara sağlığında verdiği cevap...

 Yeniakit.com.tr 

İslam dinini anlattığı bir sohbetinde doğru bilinen yanlışları düzelten Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, İslam'ın bir hoşgörü dini olmadığını, yanlışlıkları düzeltmeyi emrettiğini anlatmıştı..

"İslâm bir hoşgörü dini değildir. İslam kötülüğü hoş görmez. İslam yanlışlığa hayat hakkı tanımaz. İslâm bir müsamaha dini değildir. Müdahalecidir bir Müslüman." diyen merhum Esad Coşan Hocaefendi, yüce dinimizin tarifini şöyle yapmıştı:

Çünkü İslâm kötülüğe, zulme, haksızlığa, çirkinliğe asla müsaade etmez. Bu yüzden İslâm müsamaha değil, müdahale dinidir. Nerede bir kötülük, fenalık, çirkinlik varsa İslâm onu engellemeyi, düzeltmeyi emreder.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kamil

İslam yanlışlığa hayat hakkı tanımaz yazıyor siz Kendi gibi olmayana yaşam hakkı tanımazmış yazmışsınız. Doğru anlamamışsınız yanlışlık başka mana yanlışlık yapan insan başka mana. İftiracı durumuna düşmemek için yazılanları lütfen iyi okuyun.

Abdullah Murat

Bugün israil çin hindistan sıbistan haçlı seferlerinde tüm hristiyan alemi kendi şeytana atfedilmiş olanı empoze etmekte bu uğurda tüm dünyanın gözü önünde büyük katliamlar gerçekleştirmekte iken bunu gerçek bir gaye ile üstelik Allahın adına onun emrince yapılamayacağını mı iddia ediyorsun Kuran Allahın kelamı olarak din Allah katında geçerli olan islam oluncaya onların bu ebedi cehenneme sürükleyen fitnesi ortadan kalkıncaya kadar onlarla savaşın emrileri ile doludur İnananlar Allah yolun kafirler ise tağut yolunda batıl davalar için savaşı şeytanın dostlarıyla savaşın emride ilahidir Allahın kelamı kurandandır. Bu mücadeleyi vermezsen işte seni bu küfür yasalarına boyun eğdirirler ve böyle Allahın kcandan değerli korunması için emanet edilmiş olan namusun kaybı kırmızı çizgilerle çevirdiği islamın dışına iterler ve aldatırlar bu işte o şeytana karşı olan mücadelede en büyü yenilgi ve hezimettir Ölmekten öldürülmekten beter İnsanları saptırmayalım Allaha küfrün açık ahlaksızlığın Allaha iftiranın özgürlüğü yoktur. Anan küfredene kızarsın buğz edersin Allah ise gerçek namus üstelik o bu küfrü yalanlamayı düşmanlık vesilesi dilemiş her iki tarafıda imtihan etmektedir. Onları dost veli edinen onlardan olur ayrıca hertürlü küfür yasasına boyun eğenlerde o şirk koşma cürümü ile karşıkarşıyakalırlar. ve Peygamber ve yanındakiler kendi aralarında merhamet ve şevkatli kafirlere karşı şiddetli ve onurludurlar bugün islam dışındaki tüm inanışlar ideolojiler Allahı yalanlama içeren ağır küfür ve insanları ebedi cehenneme sürükleyen fitnelerdirbu dinsizlik ateizm odaklı laiklik içinde geçerlidir. Bunları ortadan kaldırmakla yükümlü olan Allahın halifelik verdiği inan kullarıdır. Gücü olup kaldırmayan o sapmışların ve neslinin vebalinide yüklenecektir Bu hem büyük bir merhametsizliktirde.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23