• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merdan Yanardağ seçim yenilgisini Akşener'e yıktı

Yeniakit Publisher
2023-05-31 23:05:00 -

CHP yandaşı Merdan Yanardağ, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde uğradığı hezimete ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP seçmenine ağır sözler sarf eden Yanardağ, yenilgiyi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yıktı.

CHP taraftarları arasında seçim yenilgisinin etkileri konuşulmaya devam ediyor. TELE 1 ekranlarında Merdan Yanardağ, muhalefetin Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde uğradığı hezimete ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Süzme bir aptallık"

28 Mayıs'taki ikinci tur seçiminde yeniden Cumhurbaşkanı seçilerek muhalefeti hezimete uğratmasının ardından 'Ağır yenilgi aldık' diyen CHP'lilere ağır sözler söyleyen Yanardağ, "CHP'de bir değişim tartışması var. Bu seçimin sonucunda. Fakat seçim sonuçlarının soğukkanlı bir şekilde değerlendirildiğini düşünmüyorum. Küçük iktidar hesaplarına Türkiye'nin genel gidişinin rotasının, yönünün yeniden tartışılması feda ediliyor diye düşünüyorum. 'Ağır bir yenilgi aldık' diyen bir muhalefet var. Bunun süzme bir aptallık olduğunu düşünüyorum. Altını çizerek belirtiyorum. Bu son derece aptalca. Hiçbir bilimsel temeli olmayan tarihsel sosyolojik perspektiften yoksun bir yorumdur." dedi.

"Akşener'e rağmen kazanılan yüzde 48 var"

Seçim hezimetini İYİ Parti ve Akşener'e yıkan Yanardağ, "Ortada ağır bir yenilgi yoktur. Ben en büyük tehlikenin şu anda yenilgi psikolojisi olduğunu düşünüyorum. Bu Millet İttifakı'nın, CHP'nin yaptığı hataları tartışmayacağımız anlamına gelmez. İnsanlar kendi küçük dar siyasi hesaplarını, grup hesaplarını bir yana bıraktılar ve Meral Akşener'e rağmen kazanılan bir yüzde 48 oy var. Çünkü ilk ve ikinci turda bir bölüm İYİ Partililerin oy vermediğini, masadan kalkıldığını ve kazanamayacak aday tartışmasının yapıldığını gayet iyi biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Numan

La sizi kim dinliyor, boşuna kendinizi yoruyorsunuz. Sizi çeken kameraman bile dinlemiyor, kamerayı sabitlemiş gitmiş.

KEMALİST

KILIÇDAROĞLU, MERALDEN ÖNCE ;SORBAKALIM KAÇ SEÇİM REFERANDURUM KAZANMIŞTA, BUNU KAZANACAK SAY PARMALARINLA HADİ? ,KALDIKİ MERAL HANIM,ONA DESTEK VERDİ TERBİYESİLİK YAPMAYIN, …BİR ÇOK MİLLİYETÇİ OY TAŞIDI, BARIŞ YARKADAŞ ,MERDAN BEYLER,KENDİ SEÇTİKLERİ BU ADAMA LAF GETİRMEMEK ADINA KALKIYORLAR AKLI SIRA ÇOCUK KANDIRMACA ALGILAR DÜZÜYORLAR, MERALE SUÇ YIKIYORLAR HADİ ORDANNN!!!!MERAL, BİZ, KEMALİSTLERİN CANIDIR ,HARBİ KADINDIR VATAN SEVER, YURT SEVERDİR .SİZİN BEYNİNİZ SİYASETE ÇALIŞMADIĞI İÇİN, ONUN, BUNUN ANKET VE YAZAR PARLATMALARINI ,KEMAL KILIÇDAROĞLUNU, ADAY YAPTINIZ İNSAN DİNLEMEDİNİZ….! SİZ ,SİZLER…YOK SEÇMEN KAYIT YAPTIRAMAMIŞ. 2. SEÇİME YAPTIRAYDI? 14 GÜNDE ADAM MOZAMBİYAYA GİDİP GELİR BE..BİZ KEMALE ADAY OLMAK İSTEDİ DESTEKLEDİK AMA KALKIPDA ONUN SUÇUNU AKLAMA İKNA EDEMEDİ ALGILARI BERTARAF EDEMEDİ... BUKADAR KÖTÜ TABLODA SEÇİM KAZANAMADI NEZAMN KAZANACAK?POKER,BİTMİŞ MASA ALTINDA KART BULMUŞLARDA, İSLİ,HİLELİ HADİ:))ATI ALAN VARDI MARDİNE.. OZAMAN ,ZAMANINDA MÜDAHALE EDECEKTİN .BAŞARISIZ OLDUN DEMEKTİR,DOĞRUMU FATURA KEMALE ÇIKACAKTIR SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALMIŞTIR 2 TURDADA SEÇİME GİRMİŞTİR.BUNUN MERALLE NE İLGİSİ VAR? BAŞARI SAĞLAYAMADI MERALLE SİMÜLASYON YAPABİLİRDİ ADAYLIĞINI VE METAZORİ DAYATMAYA KALKARSAN O KADININ BİR PARTİ KURULU VAR KENDİ BAŞINA DEĞİL AMA YİNEDE KEMALE DESTEK VERDİ NANKÖRLÜK ETMEYİN HALKA KENDİNİZİ ANLATAMADINIZ ,İKNA EDEMEDİNİZ MERALLE NE İLGİSİ VAR HALK NEDEN VERMEMİŞ SORDUNMU?ÇOCUK ÇOCUK KONUŞMAYIN?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23