• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Merdan Yanardağ ile ilgili flaş gelişme! Az önce tüm Türkiye'ye duyuruldu

Yeniakit Publisher
2023-07-11 18:16:00 -
Merdan Yanardağ ile ilgili flaş gelişme! Az önce tüm Türkiye'ye duyuruldu

Tele 1 canlı yayınında teröristbaşı Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdığı için tutuklanan Merdan Yanardağ hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcılık, 'Terör örgütü propagandası yapma' ve 'Suçu ve suçluyu övme' suçlarından Yanardağ'ın 10 yıl 6 aya kadar hapsini talep etti.

Tele 1 canlı yayınında teröristbaşı Abdullah Öcalan'a övgüler yağdırdığı için tutuklanan Merdan Yanardağ hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yanardağ hakkında "Terör örgütü propagandası yapma" ve "Suçu ve suçluyu övme" suçlarından 10 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

"Terör örgütü liderinin eylemlerinden övgüyle bahsetti"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Merdan Yanardağ'ın20 Haziran 2023'te katılmış olduğu bir televizyon programındaki açıklamalarının 25 Haziran'da çeşitli sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine hakkında resen soruşturma başlatıldığı anlatıldı. Soruşturma kapsamında 27 Haziran'da tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ'ın televizyon programında sarf ettiği sözleriyle toplumda infial oluşturan, iç acıtan ve insanları derinden rahatsız eden suçları işleyen ve kesinleşmiş mahkeme kararıyla bu suçları işlediği sabit olan terör örgütü liderini yüceltip eylemlerinden övgüyle bahsettiği, siyasi mahkum olarak nitelendirdiği belirtildi.

10 yıl 6 aya kadar hapis istendi

Yanardağ'ın "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Suçu ve suçluyu övmek" suçlarından 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis istendi. İddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gönderildi. İddianame kabul edilirse Yanardağ önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osman AYDIN

EN AGIR CEZAYI ALIR INSALLAH TERORU OVECEKSIN KATILE DESTEK VERECEKSIN OY VEREN VATANSI ASAGILAYACAKSIN KOYUN SURU APTAL YERINE KOYUP HER TURLU HAKARETI YAPACAKSIN ONDAN SONRA CEZASIZMI KALACAKSIN SANA O CEZAYI ISTEYEN SAYIN CUMHURIYET SAVCIMIZIN ELLERINDEN OPEREK SAYGILARIMI BILDIRIRIM HERKEZ HATTINI BILECEK SANATCIYSA SANATINI YAZARSA YAZARLIGINI GAZETECIYSE GAZETECILIGINI BILECEK

Cıkar cıkar buda cikar

Natoya pazarlıgi var.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23