• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mektuplar adreslerinde

Yeniakit Publisher
2013-02-28 20:15:00 - 2013-02-28 20:16:30
Mektuplar adreslerinde

İkinci İmralı görüşmesinin ardından Abdullah Öcalan tarafından BDP’ye ulaştırılan mektuplar adreslerine ulaştırıldı. BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak’ın da aralarında bulunduğu heyet Kuzey Irak’a giderek örgütün Kandil ayağı ile görü

HABER MERKEZİ
BDP heyetinin; İmralı’da yatan terör örgütü PKK’nın başı Abdullah Öcalan ile geçtiğimiz hafta yaptığı ikinci görüşmenin ardından Adalet Bakanlığı aracılığıyla BDP’ye ulaştırılan mektup çoğaltılarak adreslerine ulaştırıldı. BDP’nin Ankara’daki genel merkezinde çoğaltılan mektup; BDP’li milletvekilleri tarafından üst yazı ile Kandil’e ve Brüksel’e götürüldü.
BDP HEYETİ, SÜLEYMANİYE’YE GİTTİ
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, DTK Eş Başkanı Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, önceki gece yarısı saat 00.30’da THY uçağıyla Kuzey Irak’ın Süleymaniye kentine gitti. BDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise uçak korkusu olduğu için önceki gün önden Süleymaniye’ye karayoluyla gitmişti.
DEMİRTAŞ: KARŞILIKLI
DEĞERLENDİRMELERDE BULUNACAĞIZ
BDP Genel Başkanı Demirtaş, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, heyet olarak Süleymaniye ziyareti gerçekleştireceklerini belirterek, “Programımızın gidişatına göre bir Erbil ziyareti de olabilir. Orada Kürdistan hükümetinin ve değişik partilerin temsilcileriyle bir araya geleceğiz ki karşılıklı değerlendirmelerimiz olur. Uzun bir seyahat olmayacak. 1-2 gün içinde çalışmalarımızı tamamlayıp geri döneceğiz” diye konuştu.
Mektubu başka yöntemlerle Kandil’e gönderdiklerini belirten Demirtaş, “Mektup ulaşmış olmalıdır diye düşünüyoruz. Mektubun cevabı aynı yöntemlerle geri gelirse bizler de İmralı’ya cevabın ulaşması için katkı sunacağız sadece” dedi.
BULDAN: BRÜKSEL’DE KİMİNLE
GÖRÜŞECEĞİM BELLİ DEĞİL
Dün öğlen saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Brüksel’e giden BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapacağı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Bir gazetecinin “Mektubu götürüyor musunuz?” sorusuna Buldan, “Mektup gitti arkadaşlar. Görüşme yapmak için gidiyorum” yanıtını verdi. Herşeyin çok şeffaf bir şekilde yapıldığını ifade eden Buldan, “Çok gizli saklı bir şey yok aslında. Sadece Öcalan ile yapılan görüşmelere dair belki arkadaşlarımızın sormak istediği şeyler vardır. Bununla ilgili birkaç şey görüşüp döneceğim. Farklı bir şey yok yani” diye konuştu Buldan, Brüksel’de görüşme yapacağı isimlerin belli olmadığını bildirdi.
BALUKEN: HALKIN ÇÖZÜM
SÜRECİNE DESTEĞİ YÜKSEK
BDP temsilcileri görüşme için Kuzey Irak ve Brüksel’e giderken, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, çözüm sürecinin halk tarafından da çok yüksek oranda desteklendiğini söyledi. Baluken, görüşmelerin kalıcı bir barışa dönüşmesi için tüm kurum, akademisyen ve sivil toplum örgütlerinin sürece katkı yapmak üzere çeşitli çalışmalarda bulunduğunu vurguladı. Bu arada; BDP Parti Meclisi’nin iki gün süren toplantısının ardından bir açıklama yapıldı. BDP heyetinin İmralı’ya gidişi, siyasal durum ve gündemdeki diğer konuları görüşmek üzere yapıldığı belirtilen toplantının sonuç bildirgesinde, “İmralı’daki görüşmeler çözümün kendisi değil başlangıcıdır. 4. Yargı paketinin içi de bundan önceki paketler gibi neredeyse boştur. Partimiz böyle bir paketi kabul etmeyecektir” denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23