• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehter Takımı eşliğinde düğün

Yeniakit Publisher
2014-02-05 17:16:16 - 2014-02-05 17:18:42
 Mehter Takımı eşliğinde düğün

Antalya'nın Kumluca ilçesinde gelenek görenekleri yaşatmak isteyen bir ailenin düğünlerinde Mehter Takımı marş çaldı, gelin alma da at ve deveyle gerçekleştirildi

ANTALYA  - Kumluca'da bazı düğünler eski gelenek görenekler göre yapılıyor.

İlçenin Sarıkavak Mahallesi'nde yaşayan ve imam olan Samet Yılmaz Yorgancı, eşi Fatma Yorgancı ile düğün törenini, gelenek ve görenekleri yaşatmak, kültürü gelecek nesillere aktarmak amacıyla farklı bir şekilde gerçekleştirdi.

Kumluca Mehter Takımı'nın gösterisi sunduğu düğünde, gelin almaya ise at ve deveyle gidildi. Kız evinde ata gelin, deveye ise damat bindi. Daha sonra Mehter Takımının marşları eşliğinde gelin alayı, damadın baba evine geldi.

Damadın babası Musa Yorgancı, AA muhabirine, Yörüklük kültürünü yaşatmak, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla düğünde alışılmışın dışına çıkmak istediklerini söyledi.

Damat Yorgancı da farklılık oluşturmak ve gelecekte anlatılacak bir hikayesi olması düşüncesiyle düğün törenlerini at ve deveyle, Mehter Takımı eşliğinde yapmayı uygun gördüklerini belirtti.

Düğün öncesi düşüncelerini öğrenen herkesin destek verdiğini dile getiren Yorgancı, "Gelenek ve göreneklerimizi yaşatma adına böyle bir karar verdik. Halkımız, misafirlerimiz de çok memnun oldu. Bizim için güzel ve farklı oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha önce hiç ata binmediğini, ilk ata binme deneyiminin düğününe denk geldiğini ifade eden gelin Fatma Yorgancı da düğünlerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23