• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mehmet Şimşek'ten kritik dolar açıklaması! Değer kaybedecek

Yeniakit Publisher
2023-10-25 11:37:00 -
Mehmet Şimşek'ten kritik dolar açıklaması! Değer kaybedecek

"Çöldeki Davos" olarak isimlendirilen "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı"na katılan Hazine ve Maliye bakanı Mehmet Şimşek, "Dolar değer kaybedecek, enflasyonda hızlı düşüş göreceğiz." dedi.

"Çöldeki Davos" olarak adlandırılan "Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı" başladı. 

Zirveye katılan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önemli açıklamalarda bulundu.

"DOLAR DEĞER KAYBEDECEK"

Bakan Şimşek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomi programını destekliyor. Politika faizlerini geçmiş 12 ay değil gelecek 12 ay enflasyon beklentileri ile karşılaştırmak doğru olacaktır. Program devam ediyor ama Merkez Bankası'nın rezervleri $26 milyar dolar arttı. CDS'ler 300 bps düştü. Doğru yoldayız. Ekonomi programımız bir takvime bağlı. Sonuç aldıkça güven artacak, portföy ve doğrudan yabancı yatırımı gelecek, dolar değer kaybedecek, enflasyonda hızlı düşüş göreceğiz." dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Umuda

Özellikle Milli Yerli hayati Temel sanayi yatırımlarının durmaması için geçici olarak Faizler Dünya ekonomisi de dikkate alınarak artırılıyor bazen 2 adım ileriye gitmek için bir adım geriye çekilmek gerekir.

Gültekin

SAYIN MEHMET ŞİMEŞEK, UYGULADIĞINIZ EKONİ FORMÜLÜ SİZİ KISA VADEDE RAHATLATIR, FAKAT SONUNUN HÜSRAN OLACAĞINI NİÇİN GÖREMİYORSUNUZ?, MEVDUAT FAİZLERİNİ ARTIRMAKLA DOLARI DİZGİNLEMEK DOĞRU BİR YOL DEĞİLDİR, DOĞRU YOL HAVUZ SİSTEMİDİR, BUNUN YANSIMALARINI HALK OLARAK BİZLER YAŞADIK, GÖRDÜK, HİÇ BİR ŞEYE ZAM YAPILMADAN, İNSANCA YAŞAYACAK ZAMLAR HALKA VERİLDİ, BÖYLESİ NETİCESİ GÜZEL OLAN EKONOMİ FORMÜLÜNÜ DAHA FAZLA RAFTA NE KADAR TUTACAKSINIZ DA SUNNİ FORMÜLLERİ NE ZAMAN BRAKACAKSINIZ?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23