• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meğerse Tıp fakültelerinde öğrenciler neler çekiyormuş! Türk Tabipler Birliği bu işe ne diyecek?

Yeniakit Publisher
2023-06-25 12:15:00 - 2023-06-25 14:09:17
Meğerse Tıp fakültelerinde öğrenciler neler çekiyormuş! Türk Tabipler Birliği bu işe ne diyecek?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi mezuniyet törenine dönem birincisi öğrencinin sözleri damga vurdu. Sultan Kurt'un söylediklerinden sonra gözler, alanı dışındaki her konuda fikir beyan eden TTB'ye çevrildi.

MSKÜ Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören 127 hekim adayı için mezuniyet töreni düzenlendi. Törene dönem birincisi Sultan Kurt'un sözleri damga vurdu.

Okuduğu okulun, aldıkları eğitimin, gördükleri muamelenin acı gerçeklerini bir bir sıralayan Kurt, törende şu ifadeleri kullandı:

Hastalıktan canımız çıkarken Covid testi vermemizden bile rahatsız olanlara, ‘dersi ne de olsa geçemeyeceksiniz’ diyen saygıdeğer hocalarımıza, aldığımız anamnezleri beğenmeyip kâğıdı yırtanlara, intörnlüğümüzün ilk altı ayı boyunca kazandığımız üç kuruş parayı bile zamanında yatırmayanlara, eğitim adı altında kimsenin yapmak istemediği işleri, sadece işler aksamasın diye biz aday hekimlere yıkanlara, bazen bizim de bir annenin evladı olduğumuzu unutanlara, en çok da vakti zamanında bizimle aynı yollardan geçen, aynı dertlerden muzdarip olan ama şimdilerde benzer sıkıntıları biz yaşarken gözünü, kulağını kapatan meslektaşlarıma maalesef teşekkür etmiyorum!

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

tıp doktorluğu böyle değildi. maaşı iyiydi saygınlığı vardı. işin içine girdikten sonra öyle olmadığını anladık iş işten geçti. Sana cevap vermiş olayım.

murat

Tıp fakültesi ciddiyet disiplin gerektirir.Orayı kazanmak kadar .eğitim almakta önemli.En küçük ihmal ölüm demektir.İşini ciddiye alan tüm Hocalara ve öğrencilere teşekkürler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23