• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

2023-06-25 14:27:11
Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

Kurban Bayramınız hayırlı günler kala uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi. Kurban etine kesinlikle çatal bıçak değdirmeyin. İşte uzmanından doğru bilinen yanlışlar…

#1
Foto - Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

Kurban bayramı hazırlıkları devam ederken uzmanlardan açıklamalar peş peşe geldi. Kurban etinin doğru pişirilmesi gerektiği vurgulanırken milyonlarca kişinin doğru bildiği yanlış bilgilerde gün yüzüne çıktı. Kurban etine çatal bıçak gibi delici gereçlerin değdirilmemesi gerektiği vurgulanırken doğru pişirme teknikleri de Dr. Fevzi Özgönül’den geldi. İşte uzmanından doğru bilinen yanlışlar…

#2
Foto - Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

Kurban bayramında en önemli noktalardan biri kurban etini doğru pişirmektir. Yıllardan beri uygulanan birçok farklı yöntem bulunurken uzmanlar doğru bilinen yanlış bilgileri tek tek açıkladı. "Kurban etini, çatal bıçak gibi delici bir gereçle karıştırmayın" ifadelerini dile getiren Dr. Fevzi Özgönül, kurban etini doğru pişirme tekniklerini açıkladı. Özgönül, kurban etine bıçak ya da çatal gibi delici gereçlerin değdirilmesi etin içerisindeki suyun dışarı atılmasına neden olduğunu belirtti. Etin içerisindeki suyun dışarı çıkmasının hem tadını hem de besin değerinin öldüğünü belirten Özgönül, doğru pişirme tekniklerinin uygulanması gerektiğini vurguladı.

#3
Foto - Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

Doğru pişirme tekniklerini kullanarak tüketilen etlerdenlerin en doğru şekilde faydalanabileceğini vurgulayan Dr. Fevzi Özgönül, sindirim sisteminin güçlenmesi için de bu noktalara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayramda hem form korunabileceğini hem de fazla arak kiloların gideceğini vurgulayan Özgönül, “Aslında iç yağı ile yapılan bir kavurma hem vücudumuzu güçlendirir hem de kilo ile mücadelemizde bize fazlasıyla yardımcı olur." dedi.
Kurban bayramında etin nasıl pişirileceği en önemli noktalardan biridir. Kurban eti mi pişirirken bu noktalara dikkat etmeniz gerekiyor:

#4
Foto - Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

• Etin çok yağlı kısımlarını iyice temizledikten sonra küp küp doğrayınız. • Eti rahatça pişirebileceğiniz büyüklükteki bir tencere içerisine alınız. • Pişirirken içerisine tereyağı veya kuyruk yağı gibi farklı yağlar kesinlikle koymayınız. Eti kendi yağında pişirmeniz gerekiyor. • Bunun yanı sıra ete çatal bıçak gibi delici gereçlerle zarar vermemek gerekiyor. İçerisindeki fazla suyun dışarı çıkması etin tadınının ve besin değerinin kaybolmasına neden oluyor.

#5
Foto - Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

• Eti pişirirken mutlaka kısık ateşte olduğuna dikkat ediniz. • Etleri kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunda pişiriniz. • Et pişmeye yakın içerisine tuz ekleyiniz. • Etlerin besin değerini kaybolmaması için çok hızlı pişirilmemesi gerekiyor. • Büyükçe bir derin tavaya iç yağını ( organları çevreleyen ve besin değeri çok yüksek olan yağ) çok küçük parçalara ayırıp bu tavada yavaş ateşte iyice eriyene kadar pişiriniz. • Yağ miktarı etin %'i kadar olmalıdır. Yarım kilo bir et üzerinden değerlendirecek olursak bu 250 gramlık İç yağ olarak karşımıza çıkıyor.

#6
Foto - Meğerse herkes yanlış biliyormuş! Yapan bin pişman! Kurban etini sakın ha sakın böyle kesmeyin

• Yağı ekledikten sonra eti karıştırarak pişirme işlemine devam ediniz. • Et suyunu çektiğinde ise içerisine tuz ve baharat ekleyerek altını kapatınız. Dr. Fevzi Özgönül kilo alımı ile ilgili önemli noktalara değindi. Yağlı yemeklerin şişmanlatmayacağını vurgulayan Özgönül, "Bilinenin aksine yağlı yemekler bizi şişmanlatmaz, yağ ve proteini yememek veya onların sindirimini sağlayamamak bizi şişmanlatır. İster kavurma ister haşlama olsun, bu bayram da sağlıklı pişirilen et yemeklerini bol bol tüketin.'' ifadelerini dile getirdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23