• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meclis kürsüsünden itiraf edildi! Ekrem İmamoğlu’ndan özel kalemine 'araç' kıyağı!

Yeniakit Publisher
2024-03-01 10:20:00 - 2024-03-01 18:09:40
Meclis kürsüsünden itiraf edildi! Ekrem İmamoğlu’ndan özel kalemine 'araç' kıyağı!

Yerel seçimler yaklaşırken İstanbul'a 2019'dan bu yana tek proje kazandırmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni bir skandalı daha patlak verdi. İmamoğlu'nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a Meclis tarafından tahsis edilen "vekil araç kartını" kullandığı ortaya çıktı.

Yerel seçimler yaklaşırken İstanbul'a 2019'dan bu yana tek proje kazandırmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni bir skandalı daha patlak verdi. İmamoğlu'nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a Meclis tarafından tahsis edilen "vekil araç kartını" kullandığı ortaya çıktı.

ÖZEL KALEM MÜDÜRÜNE VEKİL ARAÇ KARTINI VERDİ

Her yaptığı açıklamasında israfı bitirdik, hizmeti getirdik diyen İmamoğlu'nun yaptığı harcamalar, dudak uçuklattı. Bu israflardan ortaya çıkan biride İmamoğlu'nun özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu'nun CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a Meclis tarafından tahsis edilen "vekil araç kartını" kullanması oldu.

"İMAMOĞLU İLE ARAN İYİ OLDUKTAN SONRA HANGİ ARABALARA BİNER OLDUN?"

İddiayı ortaya atan AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'a, "Eskiden Kia bir arabaya binerdin, sen Ekrem İmamoğlu ile aran iyi olduktan sonra hangi arabalara biner oldun? Çık, bunları bir anlat" çıkışı yaptı.

"MİLLETİN PARASINI PEŞKEŞ ÇEKİYORSUNUZ"

CHP'liler laf atarak Gökçek'in konuşmasını kesmeye çalışsa da Gökçek, "Gökhan Beyciğim, bak, sana bir şey anlatıyorum. Eğer bana ailemle ilgili laf atacaksan sekreterinin bindiği arabayı anlatacaksın. Senin sekreterin Ekrem İmamoğlu'nun finansörlüğündeki bir arabaya biniyor mu binmiyor mu? Milletin parasını peşkeş çekiyorsunuz" ifadelerini kullandı. Gökçek, bahsedilen aracın plakasını da vererek, araç kimin? Kim biniyor bu arabaya" diye sordu.

GÜNAYDIN, KÜRÜSÜYE ÇIKIP KONUŞMAK ZORUNDA KALDI

Sataşma olduğu gerekçesiyle kürsüye gelen Günaydın kendisini savunacağım derken skandalı anlatmak zorunda kaldı. Günaydın, şöyle dedi: "Benim 1 tane arabam var. 2006 model Kia. Sekreterim dediği arabaya binmiyor, bir arabaya binmiyor... Benim sekreterim sandığın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının Özel Kalem Müdürü Kadriye Hanım. Benim Meclis'te çalışan sekreterim dışında bir sekreterim yok. Sekreterim olduğunu iddia ettiğin Kadriye Kasapoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Özel Kalem Müdürüdür."

"TRAFİK CEZASINDAN KAÇMAK İÇİN PLAKASI BENİM ÜZERİMDEN YAPILDI"

Günaydın'ın itirafları bununla da sınırlı salmadı. Günaydın, "Özel Kalem Müdürü Ekrem İmamoğlu'nu takip ederken çok sayıda trafik cezası ödediği için kendisine plaka korumasını benim üzerimden sağladı" dedi. Gökçek'in, "Delegelere giden paralar sana da mı kalacak? Anlat, onları da anlat. Bütün delegelerinizi sattınız, seni de mi satın aldı" diye laf atınca Günaydın'ın "oğlum, aslanım" gibi seviyesiz bir şekilde karşılık verdiği tutanaklara yansıdı.

3 KART TAHSİS EDİLİYOR

TBMM, milletvekillerine görev yaptıkları süre içinde üç araç kartı tahsis ediyor. Milletvekilleri bunu genellikle danışman, sekreter ya da ailesi için kullanıyor. Milletvekili kartı taşıyan araçlar polis tarafından aranamıyor. Araçlar trafik cezası da ödemiyor. Araçlara kesilen trafik cezaları sadece bir tutanak halinde Meclis'e gönderiliyor. Araçlara çakar da takılabiliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

isimsiz

Her milletvekilini 3 araç kartı veriliyor ki bunu sizde belirtmişsiniz peki kanun yapılırken meclis araç kartı kimlere verileceği kimlere verilmeyeceği belirtilmiş hayır,milletvekilleri de kullanmadığı araç kartını kime veriyor oğluna,kızına eşine ,ben şahsen milletvekillerine araç kart verilmesine karşıyım verilecekse bu bir taneyi geçmemeli,araç kartı sayesinde sokak ve caddeleri istedikleri gibi kural tanımadan kullanıyorlar ayrıca trafik ihlallerinden ceza yemekten de kurtuluyorlar bu haksızlık adaletsizlik

İşçi

Meclis de vekil odasında yüzbinlerce dolar çıkıyo eskişehir belediyesi dönmüş aile şirketine ibb Ekrem İstanbulun parasını kariyeri için dağıtıyor kurumlara çökmüş ler bu chp yi denetleyen yokmu milletin ülkenin parası hiç ediliyo yeter artık. Hesabı sorulsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23