• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

MEB Din dersi müfredatını genişletti!

Yeniakit Publisher
2023-08-31 15:29:00 - 2023-08-31 17:19:12
MEB Din dersi müfredatını genişletti!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgelerinde değişikliğe gidildi.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda seçmeli din dersi genişletilerek 16 saate çıkartıldı.

Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine de olanak sağlandı.

Liselerde de sekiz saat olan zorunlu din dersine dört saat seçmeli zorunlu, dört saat de tercihe bağlı seçmeli ders eklendi.

MEB tarafından müfredata eklenen dersler şöyle:

- Kur’an-ı Kerim
- Kur’an-ı Kerim’in Anlam Dünyası
- Hz. Peygamber’in (sav) hayatı
- Temel Dini Bilgiler
- Klasik Ahlak Metinleri

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Recep Kocamanav

Eğitim ana karnında başlar. na okuldan başlayarak çocuğa ailesinin mensup olduğu dini seçmeli değil zorunlu olarak öğretilmeli eğitilmelidir. ELİF BA KURAN'I KERİM VE İLMİHAL BİLGİLERİNİ NAMAZ SÜRELERİ ORTAOKUL SONUNA KADAR HER MÜSLÜMAN EVLADI BİLMELİ...BUNUN İÇİN DİYANET KADROSUNDAN EHLİYETLİ LİYAKATLİ VATANSEVER DİN GÖREVLİLERİNE VAKİTLER ARASI EK DERS ÜCRETİ KARŞILIĞI OKULLARDA GÖREV VERİLMELİDİR. ZATEN BOŞ MESAİLERİ ÇOKTUR. DERSİN TATBİKİ EN YAKIN CAMİDE YAPILABİLİR. BAŞKA DİNLER İÇİNDE! BÖLGEDE BULUNAN SAYIYA GÖRE İBADET YERİ (KİLİSE HAVRA) olan yerlerde bu imkanı sağlayabilir. Müslüman Türkler her kurdukları devleti Kurandan referans alarak yaptıkları yasalarla yönetmişdir.Gaye ilahi kelimetullah yoludur. NE YAZIK Kİ BU SON DEVLETTE ÇELİŞKİLER VARDIR...GERÇEK YAKIN TARİH YAZILIRSA AP ACIK GÖRÜLECEKTİR. 21 yıllık iktidar hala beceremiyor. Ćok yazık

İbrahim

Müfredatı değiştiriyorsunuz da o hocaları yetiştiren imam hatiplerde, ilahiyatlarda ve diyanette ciddi ıslah yapmanız lazım. Ateizm, deizm ve ehli sünnet dışı inanışlar bu kurumları sarmış.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23