• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

McAfee, iPhone şifresini çözecek

Yeniakit Publisher
2016-02-19 09:59:00 - 2016-02-19 10:06:12
McAfee, iPhone şifresini çözecek

FBI ile Apple arasında gerginlik yaşanmaya devam ediyor. John McAfee, FBI'a davada kritik rol oynayan iPhone 5c'nin şifresini çözmek için yardım edecek.

FBI, geçtiğimiz sene Kaliforniya’da ölen 14 kişi hakkındaki soruşturmada, iPhone 5c cihazındaki dosyaları inceleme kararı almıştı.

Sonraki süreçte dosyalara ulaşılamayınca Apple, cihazın hacklenmesi konusunda talebini mahkemeye ileterek, tartışmaya yeni bir boyut kazandırmıştı.

Söz konusu dava hakkında Apple CEO’su Tim Cook, tüm Apple kullanıcılarına hitaben bir açık mektup yayınlayarak dava süreci hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Apple Insider'ın haberine göre, şimdi de McAfee adlı antivirüs yazılım şirketi kurucusu John McAfee, dava konusunda FBI’ı destekleyen taraflardan biri oldu.

ABD Başkanlık Seçimleri’nde Özgürlükçü Parti’den başkan adayı olan McAfee, FBI-Apple arasında yaşanan günün, kara bir gün olduğunu, bir dünya gücü olarak ABD’nin sonunun başlangıcı olduğunu belirtti.

McAfee, dava sürecinde FBI'a yardım niteliğinde bir teklifte bulundu. Firmasının sosyal mühendislik ekibinin, üç hafta içerisinde söz konusu cihazdaki şifreyi kırarak, bilgileri açığa çıkarabileceğini belirtti.

Kısacası, milyarder iş adamı, iPhone 5c cihazının bilgilerinin ele geçirilmesi konusunda FBI'a açıkça teklifte bulundu. Teklifin en can alıcı noktası ise şu şekilde; McAfee, bunu ücretsiz olarak yapacak.

İşin diğer boyutunda, FBI ile hükümetin cihazın bilgilere erişmesinin, cihaz mahremiyeti konusunda bir dönüm noktası olacağını söyleyen McAfee, sonraki süreçte benzer örneklerle karşılaşmanın mümkün olacağı için duyduğu endişelerini dile getirdi.

Apple-FBI arasındaki Kaliforniya Davası gerginliği nasıl sonlanacak bilinmez; ama teknoloji firmalarının hükümet organları ile başa çıkabilme sürecinin başladığını söyleyebiliriz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23