• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maskeli provokatörlerin hedefi çözüm süreci

Yeniakit Publisher
2014-11-02 08:46:00 - 2014-11-01 22:22:56
Maskeli provokatörlerin hedefi çözüm süreci

Önce Yüksekova’da 3 askerimizin şehit edilmesi, ardından da Diyarbakır’da bir astsubayın yüzü maskeli kişiler tarafından şehit edilmesi, akıllara 90’lı yıllarda bölgede işlenen faili meçhul cinayetleri getirdi.

SİNAN KAYA / ANKARA - Konuyu Akit’e değerlendiren AK Partili vekiller, askerlere yönelik maskeli saldırıların asıl hedefinin çözüm sürecini bitirmek olduğunu söylediler.

“ŞİMDİKİ FAİLİ MEÇHULLERİ PKK YAPIYOR”

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, bölgede özellikle sivil askerlere yönelik yapılan kalleşçe saldırıların sadece faili meçhul cinayetleriyle alakalı olmadığını belirterek, “Bu durum şu anda Türkiye’nin içinde bulunduğu, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması büyük Türkiye olmasıyla alakalıdır. Geçmiş dönemlerde devletin organize ettiği faili meçhul cinayetlerini şimdi PKK ve PKK yandaşları organize ediyor.” dedi. 

“90’LI YILLARA GÖTÜRMEK İSTİYORLAR”

PKK’nın amacının Türkiye’yi 90’lı yıllarda olduğu gibi tekrar kaos ortamına sürüklemek olduğunun altını çizen Karayel, “PKK, akılları sıra kendilerine muhalif olan, kendilerince düşman gördükleri kimseler varsa onları öldürerek Türkiye’yi bir kaos ortamına sürüklemenin çabasını gösteriyor. Bunların tek derdi bu. Bunların bütün özlemleri, Türkiye’yi karıştırmak ve Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına engel olmak ve içinde bulunduğu huzur ortamını yok etmektir” diye konuştu. 

“HEDEF ÇÖZÜM SÜRECİNİ SABOTE ETMEK”

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, bölgede son zamanlarda yaşanan olayların ve askerle yönelik işlenen cinayetlerin temel sebebinin çözüm sürecini sekteye uğratmak olduğunu aktararak, şunları söyledi: “Yaşadığımız coğrafyanın ne kadar karışık bir coğrafya olduğunu biliyoruz. Çözüm sürecinin sabote etmek isteyen güçlerin varlığı da biliniyor elbet. İki yıldır devam eden bir çözüm süreci var. 6-7 Ekim olayları, son günlerde askerlerimize yönelik olarak yaşanan cinayetler çözüm sürecini sabote etmek isteyenlerin işidir. Bunun arkasında hem PKK hem de Ortadoğu’da Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen güçler var.” 

“FAİLİ MEÇHUL DEVRİ ESKİDE KALDI”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da bölgede sivil askerlere yönelik işlenen cinayetlerin faili meçhullerle karıştırmamak gerektiğini söyledi. Eronat, “Yüksekova’da ve Diyarbakır’da sivil askerlerimizi şehit eden PKK’lılar Öcalan’a bağlı PKK’lılar olduğuna inanmıyorum. Çünkü İmralı çözüm sürecinde olan tavrını net bir şekilde sergiledi. Bu cinayetleri ya Kandil ya da çözüm sürecinden rahatsız olan uluslararası güçlerin arkasında olduğu gruplar yaptı. Bunun ortaya çıkması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız. 

Yaşanan son olaylarla bölge halkının da çözüm sürecini ne kadar çok desteklediğini gördük. Bölge halkı 6-7 Ekim olayları ve diğer olaylara prim vermedi ve çözüm sürecinden yana olan iradesini net bir şekilde ortaya koydu. AK Parti hükümeti olarak milletin bu kadar ihtiyaç duyduğu bu süreci en iyi şekilde sonuçlandıracağız” diye konuştu. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23