• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Masaya oturursa Akşener biter

Yeniakit Publisher
2023-12-07 10:16:00 -
Masaya oturursa Akşener biter

İyi Parti Genel İdare Kurulu, CHP’nin yerel seçimlerde “işbirliği” teklifini reddederken, Meral Akşener’in tarzı, “kıvırma payı bıraktı” yorumlarına sebep olmuştu. İP’in kararını akit’e değerlendiren kamuoyu araştırmacıları, partinin masaya oturmaması durumunda, seçimlerde Cumhur İttifakı lehine sonuçlar doğurabileceğini belirtiyorlar.

MUHAMMET KUTLU  ANKARA

İyi Parti (İP) Genel İdare Kurulu (GİK), CHP’nin yerel seçimlerde “işbirliği” teklifini reddedetmesini ve İP Genel Başkanı Meral Akşener’in dün bir kez daha “Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tuzağına geçit vermeyeceğiz” sözleriyle şer ittifakına kapıları tamamen kapatmasını Akit’e değerlendiren kamuoyu araştırmacıları “Akşener bir kez daha U dönüşü yapıp masaya otursa İP de Akşener de tamamen biter” dedi.

SAD Araştırma Başkanı Sadullah Özcan, “İP bugüne kadar yaptığı her ittifakın en büyük kaybedeni oldu. Bu kez ittifak yapmama kararı bugüne kadar aldıkları en samimi karardır. İyi Parti’nin bu kararı Türkiye genelinde CHP’ye karşı büyük şehirlerde, illerde önemli olmaz ama ilçelerde Cumhur ittifakı lehine ciddi avantaj sağlayabilir” dedi. Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ise, “Akşener’in masalara bir oturup bir kalkması sebebiyle kararın nihai olduğuna tam olarak inanamayız. Ancak bir kez daha U dönüşü yapmaları halinde parti de liderleri de tamamen biter. Akşener’in uğruna daha önce masadan kalktığı isimleri yine de yüzde 100 destekleyeceklerini düşünüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

şüayıp

Dönerse işi biter

Mardinli hoca

Tahminimce oturacak nasilki geçen sefer kalktı ve geri döndü ise dönecek.Cunku ağaları böyle istiyor lar bakmayın onun tavrına zaten donektir.Gecen sefer masadakalktigin da yüzde yüz dönecek demiştim . Şimdi yüzde elli dönme ihtimali vardır ben bunu soyliyorum
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23