• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Masa başında örgüt kuranlar hesap verecek

Yeniakit Publisher
2014-07-23 07:55:00 - 2014-07-23 14:06:05
Masa başında örgüt kuranlar hesap verecek

28 Şubat sürecinde uydurulan “Selam Terör Örgütü” davasında Selam Gazetesi’nin eski sahibi Hasan Kılıç’ın avukatlığını yapan Cüneyt Toraman, Selam Tevhid örgütü soruşturmacılarına operasyon yapıldığını söyledi.

28 Şubat sürecinde uydurulan, 2011 yılında paralel devlet yapılanması tarafından yeniden soruşturma konusu yapılan “Selam Terör Örgütü” davasının avukatı Cüneyt Toraman, paralel devlet yapılanmasına yönelik gözaltıları gazetemize değerlendirdi.  Toraman, Selam Tevhid örgütü soruşturmacılarına operasyon yapıldığını belirterek, “Masa başında örgüt kuranlar ve delil uyduranlar hakkında operasyon başlatılmış durumda. Masum vatandaşlara kumpas kuranlar bu iftiralarının hesabını vermek zorundadır. Masum insanlara suç uydurmak, delil üretmek ağır bir suçtur” dedi.

TAM 3,5 YILDIR GİZLİCE SORUŞTURMA YÜRÜTÜLDÜ

Toraman, 17 Aralık ve 25 Aralık soruşturmalarının, Selam-Tevhid örgütü hakkında da soruşturma yürütüldüğünü ortaya çıkardığını belirterek, “Umut davasında avukat olarak görev yaptığım için böyle bir soruşturma açılmış olması dikkatimi çekti. Kamuoyuna intikal eden bilgilerden, 2011 yılından itibaren tam 3,5 yıldır gizlice soruşturma yürütüldüğünü öğrendim. Bu soruşturmayı yürüten savcının değiştirilmesiyle, İslami kimliğiyle tanınan, birbiriyle bağlantısız ve ilgisiz yüzlerce kişinin dahil edildiği, bu dosyanın, istenilen kişiler hakkında dinleme kararı almak için paravan olarak kullanıldığı ortaya çıktı” ifadelerini kullandı.

TİCARİ GÖRÜŞMELER, GİZEMLİ BİR HALE GETİRİLMEYE ÇALIŞILDI

Toraman, müvekkili  olan Selam Gazetesi’nin eski sahibi Hasan Kılıç’ın talebi üzerine soruşturmayı devralan savcıya başvuruda bulunduğunu, dilekçesinin İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nda 2014/37574 soruşturma numarasıyla kaydedildiğini belirterek, “Selam-Tevhid örgütü soruşturma dosyasında adları geçenler birer birer ifadelerini verdiler. Müvekkilimin savunmasını sırasında, aile fertleri arasındaki görüşmelerin ve ticari görüşmelerin, gizemli bir hale getirmeye çalışıldığını, delil üretildiğini, soruşturma dosyasının tamamen paravan olarak kullanıldığını hayretle gördüm” dedi.  

MASUM VATANDAŞLARA KUMPAS KURANLAR BU İFTİRALARININ HESABINI VERMEK ZORUNDA

Masa başında örgüt kuranlar ve delil uyduranlar hakkında operasyon başlatılmış olduğunu hatırlatan Toraman, “Gecikmeli de olsa, şikayet başvurumun işleme konulmasını memnuniyetle karşılıyorum. Masum vatandaşlara kumpas kuranlar bu iftiralarının hesabını vermek zorundadır, İftira, ağır bir suçtur. Masum insanlara suç uydurmak, delil üretmek, ağır bir suçtur. Sahte tutanaklar düzenlemek, resmi evrakta sahtecilik hükmündedir. Tevhid Selam soruşturması çok büyük bir aysbergin su üstündeki küçük bir kısmıdır. Asıl incelenmesi greken,28 Şubat darbe döneminde irticai terör örgütleri davalarıdır. Bu operasyonların da “aynı kişiler” tarafından yürütüldüğü ortaya çıkacaktır. Yargı içinden destek almadan, sadece emniyet görevlilerinin bu tür soruşturmaları başlatması da sonuçlandırabilmesi de mümkün değildir. Bu çetenin sadece emniyet ayağı değil, yargı içindeki uzantılarının da temizlenmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23