• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Marmaray’a kardeş geliyor

Yeniakit Publisher
2013-09-02 21:19:19 - 2013-09-02 21:19:51
Marmaray’a kardeş geliyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a ikinci tüp geçit müjdesi verdi. Bakan Yıldırım, Marmaray’a kardeş olacak Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi’nin 2015 sonunda hizmete açılacağını söyledi. 3. Köprüde çalışmaların planların önünde sürdüğünü belirten Yıldırım, Marmaray’ın 29 Ekim’de, Ankara-İstanbul YHT Hattı ile Ankara metrolarının da yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

HASAN ÖNAL / ANKARA
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’a ikinci tüp geçit müjdesi verdi Bakan Yıldırım, Marmaray’a kardeş olacak Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi’nin 2015 sonunda hizmete açılacağını söyledi. Bir televizyon programında gündemi değerlendiren Bakan Yıldırım, İstanbullulara müjdeli haberler verdi. Bakan Yıldırım, Asrın Projesi Marmaray’a kardeş olarak da bilinen Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi’ni 2015 sonunda tamamlayarak hizmete açacaklarını söyledi. 3. Köprüde çalışmaların planların önünde sürdüğünü belirten Yıldırım, Marmaray’ın 29 Ekim’de, Ankara-İstanbul YHT Hattı ile Ankara metrolarının da yıl sonunda hizmete gireceğini açıkladı.
3. KÖPRÜDE PLANLANANIN ÖNÜNDEYİZ
3. köprünün temelinin 29 Mayıs’ta atıldığını söyleyen Yıldırım, çalışmaların planlandığı gibi gittiğinin altını çizdi. “Köprünün Anadolu ve Avrupa yakasında ayakları yükseliyor. Köprünün kara tarafındaki bağlantıları yapılıyor. Köprüden sonra devam edecek yolun izi belli oldu. Yol koridoru açıldı, viyadük inşaatlarına başlandı.” diyen Bakan Yıldırım, projede planlananın bir miktar önünde gittiklerini söyledi. Yıldırım, “2 yılda köprü artı yolları yapmak bir rekordur. Bu büyük bir başarı. İnşallah bu hedefi tutturacağız.” dedi.
ÜSKÜDAR-SİRKECİ ARASI
4 DAKİKAYA İNECEK
Marmaray’a kardeş Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi ile ilgili de önemli bilgiler veren Bakan Yıldırım, “Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi, İstanbullular başta olmak üzere vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından bilinmiyor. Marmaray, bir demiryolu projesidir. Uzakdoğu’dan Batı Avrupa’yı birbirine bağlayacak kıtalar arası boğazın 60 metre altından geçen bir proje. Türkiye’nin 1,5 asırlık rüyasıdır. Onda da sona yaklaşıyoruz. 29 Ekim itibariyle Anadolu Yakası’nda Ayrılık Çeşme ile Avrupa Yakası’nda ise Kazlı Çeşme arasında hattı açıyoruz. Hemen onun paralelinde ve biraz güneyinde Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi var. Marmaray, Üsküdar’dan denize geliyor, Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi ise Haydarpaşa Limanından içinden giriyor ve Sarayburnu’ndan çıkan 5,5 kilometrelik deniz altından giden tüp geçit var. Marmaray’ın kardeşi dediğimiz Avrasya Karayolu Tüp Geçişi Projesi’ni de 2015 sonuna kadar açacağız. Bunun özelliği Marmaray, iki gözden oluşuyor; bir gidiş, bir geliş. Tüp geçit ise tek tüp altlı üslü; alttan gidiş, üsten geliş var. Bu projeler İstanbul’a büyük katkı sağlayacak. Bugün İstanbul’un bir numaralı konusu trafik veya ulaşımdır. Gerek Marmaray ve ikinci tüp geçiş İstanbul’un trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağlayacak. Marmaray’la Üsküdar’dan binen vatandaş, 4 dakikada Sirkeci’de inecek. Trafik olmayacak. Tüp Geçit’te ise Direkt Sarayburnu’ndan girip, Karaca Ahmet’ten çıkacak.” dedi.
ANKARA-İSTANBUL HIZLI TREN HATTI
YIL SONUNA HAZIR
Ankara-İstanbul YHT hattında çalışmaların sürdüğünü ifade eden Yıldırım, projenin Eskişehir’den Sakarya’ya kadar olan kesiminin zorluğuna vurgu yaptı. Yıldırım YHT hattı ve Ankara metroları ile ilgili de şunları söyledi: “Bilecik’ten Sapanca’ya kadar olan kesim, Türkiye’nin en zor arazisi. Deprem riski de en yüksek olan bu arazide yoğun çalışıyoruz. Bazı sıkıntılarımız var zeminle ilgili, onları çözersek yıl sonuna kadar orayı açmış olacağız.
Ankara metroları çok uzun süre gündemde oldu. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu metroların bakanlığımız tarafından yapılmasını uygun gördü. Biz işlere başlayalı 2 yıl olmadı. Ankara’nın trafiği İstanbullu aratmaz oldu.
Biz çok olağanüstü hızla çalışıyoruz. Üç hat devralmıştık, Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıkent ve Keçiören Kızılay. Keçiören-Tandoğan-Kızılay hattı biraz zaman alacak. Orda işler az miktarda yapılmıştı. Bu hat 2014’ün sonuna doğru açılacak. Çayyolu-Kızılay ve Batıkent-Sincan hatlarını bu yıl sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz.”
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23