• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Marjinaller taziye değil tahrik peşinde

Yeniakit Publisher
2014-05-17 08:01:00 - 2014-05-16 23:22:30
Marjinaller taziye değil tahrik peşinde

Maden faciasından kaos çıkarmak isteyenler Türkiye’nin dört bir yanında eylemler düzenliyor. Soma’ya giderek olay yerinde halkı tahrik etmeye kalkışan marjinal gruplara ve bunları destekleyen muhalefet vekillerine tepki yağıyor.

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Soma faciasının ardından derin yapılar, paralel ve ulusalcı kesimin yangının üzerine körükle gitmeleri sabotaj ihtimalini güçlendiriyor. Acıları istismar ederek ortalığı ateşe vermeye çalışanların acılar üzerinden nemalanmak istemeleri tepki çekiyor.

TOPLUM TAHRİKLERE KAPILMIYOR

TBMM Mağdur Hakları Komisyonu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, acılardan prim toplamak isteyenlerin tek derdinin hükümeti devirmek olduğunu belirterek, “Bu emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklar. Kabine üyeleri, vekiller olarak buradayız ve halkımızın acılarını paylaşıyoruz. Acıyı yaşayan ailelerin bizimle ilgili kanaatleri de olumlu. Toplumumuz bunlara prim vermiyor.” dedi. Türkiye’nin dört bir yanında bu acıdan nemalanmak isteyenlerin olay çıkarmaya çalıştığını hatırlatan Dağ, “Türkiye’yi nasıl karıştırabilirim derdindeler. Böyle acı bir ortamda bunu düşünenler de ancak insanlığını kaybetmiş, insani hasletleri olmayan birileri.” diye konuştu.

MUHALEFET VEKİLLERİ KRİZ PEŞİNDE

Soma’da bulunan bazı muhalefet partili vekillerin aileleri tahrik etmeye çalıştığını ifade eden Dağ, “Yalan söyleyen vekiller de var. Bunların kaygıları tek bu dünyalık. Madende yaşanan yangında vefat eden insanlara da saygıları yok. Ailelerine bir kez olsun taziyede bulunmayan vicdan yoksunları milletvekilleri nasıl kriz çıkartabiliriz derdindeler.” dedi.

ACILAR ÜZERİNE SİYASET YAPAN AKBABALAR VAR

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise milletin acısının büyük olduğunu hatırlatarak, “Bu acıların üzerine siyaset yapan, buradan rant devşirmeye çalışan; zenci Afrikalı çocuğun başında ölümünü bekleyen akbabalar gibi. Her şeyi rant kapısı olarak görenler Türkiye’yi kaosa sürüklemek istiyor. Milletimiz bu tür insanlara prim vermiyor, vermeyecek. Burada hesap sorulacak, suçlular ortaya çıkarılacak, milletin vicdanı rahatlayana kadar tüm soruşturma yapılacak. Sonuna kadar gidilmesi için gerekeni yapacağız.” diye konuştu.

MUHALEFET TAZİYE DEĞİL, TAHRİK PEŞİNDE

Soma’ya gelen marjinal grupların olay çıkarmak istediklerini belirterek, “Muhalefet milletvekilleri de maalesef burada gösterilere katılıyor. Maalesef halkı tahrik eden davranışlar içerisindeler. Kanal kanal dolaşarak ‘biz Meclis’te önerge verdik, kabul edilmedi, bu oldu’ diyorlar. Önergenin kabul edilmesiyle mi bu canlar kurtulacaktı. Gösterilere öncülük yapıyorlar. Hükümetle ilgili karalayıcı beyanlar veriyorlar. Muhalefet vekilleri orada boş boş gezip, halkı tahrik etmeye çalışacakları yerde acıdan yüreği yanan vatandaşlarımıza taziye ziyaretlerinde bulunup acılarını paylaşsalar daha isabetli bir iş yapmış olurlar.” dedi.

YENİ GEZİ KALKIŞMASINA İZİN VERİLMEYECEK

Bu devletin başıboş olmadığının altını çizen Yurttaş, “Bu devlet başıboş değil, madeni bahane edip ortalığı karıştırmak isteyenlere, Soma’daki işçilerin üzerinden yeni bir ayaklanma kalkışması planlayanların kaos ortamı üretmelerine izin verilmeyecektir. Evet acısı olanlar tepkilerini dile getirebilir. Ama bunun tepkileri kavgayla, gürültüyle, vurarak kırarak, ülkeyi yangın yerine çevirerek olmaz. Bunu yapmak isteyenlerden gereken hesap sorulur. Ayrıca madende yaşanan olayın sonuna kadar gidilmesinin ve maden işçiliğinin gözden geçirilmesinin taraftarıyız.” diye konuştu.

GEZİCİLERİN SOMA SEVİNCİ

MUHSİN BAYRAKTAR / ANKARA  - Soma’da meydana gelen faciayı fırsat bilen radikal sol örgütler hükümete darbe yapabilmek için harekete geçtiler. Facianın sebebi olarak hükümeti suçlayan gruplar “Sessiz kalmak yok, hesabını soracağız” diyerek Başbakan Erdoğan’a tehditler savurdular. Çapulcuların eylem planları da dehşete düşürdü.

SOMA TEHDİDİ

Türkiye Soma’daki facianın yasını tutarken hükümet karşıtları bu durumu Başbakan Erdoğan’dan kurtulmanın yolu olarak görüyor. Gezi Parkı ve 17 Aralık darbe girişimiyle AK Parti hükümetini deviremeyenler Soma ile tekrardan Başbakan Erdoğan’ı ve hükümetini hedef aldılar. Olayın hemen ardından birçok ilde eylemler düzenleyerek sokakları Gezi eylemlerinde olduğu savaş alanına çeviren guruplar yeniden harekete geçtiler. Karanlık güçlerin maşası olan grupların başında gelen Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF), Kolektifler, TGB, Emek Partisi gibi örgütlü yapılar halkı tahrik ederek kışkırtıyorlar. FKF militanlarına çağrıda bulunarak eylem çağrısında bulundu, “Sessiz kalmak yok, hesabını soracağız!” diyerek hükümeti tehdit etti. Duvar yazılarında ve pankartlardaki “Soma’nın kömürü AKP’yi yakacak” yazıları da yapılacaklarının işareti gibiydi.

HÜKÜMETE “SOMA DARBESİ” YAPILMAK İSTENİYOR

Ölen 300 kişinin fırsata çevrilmesi gerektiğini belirten FKF, “Amfiler, sınıflar, kantinler, sokaklar, hesap sorma gününe hazırlanacak. Amfiler, sınıflar, kantinler, sokaklar, hesap sorma gününe hazırlanacak. Umutluyuz. Çünkü madenciler yeryüzü aydınlansın diye karanlığa indiler. Bu karanlık dönemi sona erdireceğiz. Bir kez daha mücadeleye, bu kez AKP’yi devirmeye!” açıklaması dikkat çekti. Birçok ilde ve üniversitede örgütlenen grup eylemlerini tüm yurda yaymaya çalışıldığı öğrenildi. Emek Partisi de facianın hesabının hükümetten sorulması gerektiğini belirtti. Soma’daki olayın nasıl ve kimden kaynaklandığıyla ilgili bir resmi açıklama yapılmamasına rağmen parti yönetimine istifa çağrısı yaptı. Çağrıda,”Bu katliam karşısında sessiz kalmak ‘iş kazası’ adı altında yeni cinayetlere davetiye çıkartmak anlamına gelecektir. Yeni katliamlar yaşanmasın diyorsak DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’un genel eylem çağrısına bulunduğumuz her yerde en güçlü ve kitlesel biçimde katılarak sorumlulardan hesap soralım” ifadelerine yer verildi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23