• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Manisa halkı gasp edilen İHL’yi geri istiyor

Yeniakit Publisher
2015-01-21 08:10:00 - 2015-01-20 23:02:58
Manisa halkı gasp edilen İHL’yi geri istiyor

Gülen cemaatinin 28 Şubat döneminde yönetimini ele geçirdiği bazı derneklere ait okul ve yurtları gasp ettiği ortaya çıktı. Halk, hayırsever vatandaşlarca yapılan ve cemaat tarafından ismi değiştirilen Manisa’daki İHL binasını geri istiyor.

ARDA ŞİMŞEK / MANİSA - Gülen cemaatinin 28 Şubat döneminde yönetimini ele geçirdiği ‘Manisa İmam Hatip Okulu Yaptırma Yaşatma ve Geliştirme Derneği’nin ismini değiştirerek derneğe ait İmam Hatip Okulu ile öğrenci yurdunu gasp ettiği ortaya çıktı.

Manisa’da bir grup hayırsever vatandaşın bir araya gelerek Manisa İmam Hatip Okulu Yaptırma Yaşatma ve Geliştirme Derneğini kurduklarını söyleyen İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şube Başkanı Recep Özgüvenç, “Bu dernek hayırseverlerin bağışladığı arsa üzerine İmam Hatip Okulu Binası ve Yurdunu inşa ettiler. Zamanla Gülen cemaati mensupları derneğe üye olmak suretiyle derneği ele geçirdiler ve derneğin ismini “Manisa Halk Eğitim Öğretim Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ olarak değiştirdiler” dedi.

Özgüvenç, derneği ele geçiren Gülen cemaatinin, 28 Şubat sürecinde öğrenci azlığını bahane ederek okula ait yurdu yandaş bir kuruma çok düşük bir bedelle kiraya verdiklerini hatırlatarak, “Böylece yurt, İHL öğrencilerinin kullanımından menedildi. Okul binası da kamuoyunun tepkisi sebebiyle genel bakım ve onarımı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından karşılanmak şartıyla 20 yıllığına bina İmam Hatip Lisesinin kullanımına tahsis edildi” ifadelerini kullandı.

Özgüvenç, bugün söz konusu İmam Hatip Okulu’nun lise kısmında 700, ortaokul kısmında ise 400’den fazla öğrencinin eğitim gördüğünü de belirterek, “Bu rakamlar binanın kapasitesinin çok üzerinde olduğu için öğrenciler olumsuz şartlarda eğitim öğretime devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.

Cemaatin bu binaları yıkarak, kendilerine özel kolej yapmak istediklerini de belirten Özgüvenç, “Biz bu İmam Hatip Okulu’na ait iki binanın da milli eğitime devredilerek tamamen öğrencilerin kullanımına bırakılmasını istiyoruz. Böylece bu eski binalar yıkılarak yerlerine, içerisinde camisi ile birlikte eğitim binalarının olduğu güzel bir İmam Hatip Külliyesi yapılabilir” şeklinde konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23