• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmur Kampı'na operasyon başladı mı? Mahmur Kampı nerede? Mahmur Türkiye için neden önemli?

Yeniakit Publisher
2018-06-09 12:31:00 - 2018-06-09 12:35:16
Mahmur Kampı'na operasyon başladı mı? Mahmur Kampı nerede? Mahmur Türkiye için neden önemli?

Türkiye terör yuvalarını bir bir temizliyor. Afrin'den sonra şimdi de hedefte Kandil, Sincar ve Mahmur var. Mart ayından bu yana Kuzey Irak'taki operasyonda 155 terörist etkisiz hale getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin Kandil, Sincar ve Mahmur’daki terör kamplarını her an vurabileceğini söyledi. Peki Mahmur nerede? Mahmur Kampı Türkiye için neden önemli? Mahmur Kampı’nda terörist PKK eğitim mi yapıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Türkiye’nin Kandil, Sincar ve Mahmur’daki terör kamplarını her an vurabileceğini söyledi. Peki Mahmur nerede? Mahmur Kampı Türkiye için neden önemli? Mahmur Kampı’nda terörist PKK eğitim mi yapıyor?

Türkiye hem içeride hem de dışarıda terör örgütü PKK’ya darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Suriye’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’yla terör örgütü PKK-PYD-YPG’yi Afrin’den temizlendi. Türkiye şimdi de Irak’ta yuvalanan terör örgütü PKK’nın inlerine giriyor. Türkiye son günlerde Kandil başta olmak üzere PKK’nın Irak’taki kamplarına yönelik operasyon gerçekleştiriyor. Teröristlerin ana karargahı olarak kabul edilen Kandil’e Türk bayrağının dikilmesi an meselesi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kandil, Sincar ve Mahmur’a yönelik son dakika açıklamasında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında Türkiye'nin Kandil, Sincar ve Mahmur'daki terör kamplarını her an vurabileceğini söylemişti. Başbakan Binali Yıldırım da dün akşamki NTV canlı yayınında "Fırat'ın doğusunda sorunumuz devam ediyor. Sınırın 30 km derinliğinde TSK unsurları konuşlandı. Ötesi Kandil de Mahmur da Sincar da olabilir" ifadelerini kullandı.

ERBİL'E 65 KİLOMETRE MESAFE

 Terör örgütü PKK, 1992 yılından itibaren Türkiye'nin güneydoğusunda yaşayan vatandaşları köylerinden göç ettirmeye başladı. Mahmur, bu dönemde Türkiye'den Irak'ın kuzeyine göç ettirilen ve Etruş bölgesine yerleşenlerin 1998'de Mahmur'a geçmesiyle, Birleşmiş Milletler ve dönemin Irak hükümetinin gözetiminde kuruldu. Türkiye, Mahmur'un durumunu Irak ve BM nezdinde zaman zaman gündeme getirdi.

Türkiye; kampın PKK için büyük öneme sahip olduğunu, hem askeri hem de lojistik destek sağladığını, örgütün etkili siyasi merkezleri arasına girdiğini belirterek, Mahmur Kampı'nın kapatılmasını talep etti. Ancak Türkiye'nin bu girişimleri sonuçsuz kaldı. Mahmur'daki etkinliği artıran PKK'lı teröristler, DAEŞ bölgeden atıldıktan sonra buraya tamamen yerleşti. Kağıt üzerinde BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne bağlı olan kamp, BM'nin yöneticilerinin bir çoğunu Irak'tan çekmesi nedeniyle fiilen PKK'nın eline geçti. Terör örgütünün kampa, 2011'de TSK'nın düzenlediği hava harekatında öldürülen KCK yöneticilerinden Rüstem Cudi kod adlı Rüstem Osman'ın adını verdiği de belirtiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olası Kandil operasyonuyla ilgili CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında önemli mesajlar verdi. Bakan Soylu, "Kandil bizim için şu anda yakın hedef. İstediğimiz zaman ve istediğimiz an itibariyle Kandil'i ele geçirebiliriz. Türkiye çok yakın bir zaman dilimi içerisinde kahramanlarımızı Kandil'de görecek" dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23