• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahleple balı karıştırıp bir kaşık yerseniz...

Yeniakit Publisher
2022-03-19 13:13:00 - 2022-03-20 17:08:56
Mahleple balı karıştırıp bir kaşık yerseniz...

Mahlep özellikle bal ile karıştırılıp tüketildiğinde kemik ağrılarını dindirdiği biliniyor. İşte mahlep ve bal karışımının inanılmaz faydaları...

Mahlep; gülgiller familyasına ait, boyu 6 ile 10 metre arasında değişen, anavatanı İran olan bir ağacın ismidir. Acı ve aromatik bir tada sahip olan mahlep çekirdeği, içeriğindeki kumarin ile vanilyaya benzeyen hoş bir kokuya sahiptir. Hoş kokusu sayesinde özellikle hamur işlerine lezzet ve koku katmak için kullanılır.

Mahlep hangi hastalığa iyi gelir?

Hazımsızlık için faydalıdır. Kalp damar rahatsızlıklarında önleyici olmaktadır. Kanser hastalığına karşı doğal olarak bir yöntemdir. Mahlep iştah açıcı özelliğiyle mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

Pek çok hastalığa deva olan bal ise ,B1, B2, B3, B5, B6 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Uykusuzluğa, astım ve bronşit hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Bal mineral, vitamin ve amino asitler içerdiği için kilonuzu korumanıza yardımcı olur ve obezite riskini azaltır. Bal, prebiyotiktir.

Mahlep özellikle bal ile karıştırılıp tüketildiğinde kemik ağrılarını dindiriyor. İşte mahlep ve bal karışımının inanılmaz faydaları...

Mahlep ve bal karışımı faydaları

  • Mahlep, bal ile karıştırılarak tüketilmesi halinde üst solunum yolları sorununu öksürük ile söker ve balgam halinde atılmasına yardımcı olur.
  • Kandaki şeker oranını düzenleyen etkili besinlerden biri olan mahlep, şeker hastaları için oldukça idealdir. Aynı zamanda mahlep vücudun günlük ihtiyacı olan enerjiyi de sağlar.
  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan mahlep, balla birlikte hastalıklara karşı korumada fazlasıyla etkilidir.
  • Vücuttaki toksinleri biriktiren karaciğeri de temizlemede etkili olan mahlep, idrar yolu ile tüm toksinleri atar.
  • Mahlep, içeriği büyük ölçüde magnezyum, potasyum ve kalsiyumdan oluşan bir bitkidir. Bu minerallerin kemik sağlığımız için çok önemli olduğu düşünüldüğünde, mahlebin düzenli kullanımı kemiklerin gelişimine yardımcı olur.
  • Mahlep içerdiği güçlü floven sayesinde sinir hücrelerinin işlevselliğini artırarak bu hastalıkların yaşanma oranını düşürür. Böylece baş ağrısının önüne geçer. 
  • Potasyum bakımından zengin olan mahlep bağışıklık sistemindeki zararlı serbest radikalleri temizleyerek güçlenmesini destekler ve hastalıklara karşı direncini artırır. Toz haline getirilen mahlep süt ile karıştırılarak tüketilebilir. Özellikle mevsim geçişlerinde gelişim çağındaki çocukların tüketmesi gerekir. 

Mahlep balgam söktürücü olarak nasıl kullanılır?

Özellikle toz halinde mahlep bal ile karıştırılarak tüketildiği sırada göğüs kısmına sıcak bir havlu konulması tavsiye edilir. - Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde üst solunum yollarından dolayı boğazda biriken mikropları öksürük ile söker balgam şeklinde atılmasına yardımcı olur.

Mahlepin diğer kullanım alanları

Son derece faydalı olan mahlep şu şekillerde kullanılabilir:

  • Mahlep özellikle tuzlu tariflerin içine katılıp tüketilebilir.
  • Yıllardan beri pilav içerisine katılarak tüketilmiştir.
  • Hoş kokusu ve lezzeti ile helvaları daha da güzelleştirir.

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

eskiyaylalı

ulan bahar geliyor, siz hala kışlık ot ve çöple insanları yemlemeğe devam ediyorsunuz. konu sıkıntısı çekiyorsanız malzeme gani; millet -zillet ittifakının kapısında birer muhabir (pardon muhbir) erketeye yatırırsınız olur biter
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23