• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahkemeye meydan okudular! Siyonist İsrail kararını duyurdu: Savaşacağız!

Yeniakit Publisher
2024-05-24 22:58:00 -
Mahkemeye meydan okudular! Siyonist İsrail kararını duyurdu: Savaşacağız!

Uluslararası Adalet Divanı’nın “Refah saldırılarının derhal durdurulması” kararına meydan okuyan İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, “İsrail, savaşacak” dedi.

Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) bugün açıkladığı “Refah saldırılarının derhal durdurulması” kararının ardından Tel Aviv’den yanıt geldi. İsrail Savaş Kabinesi tarafından yapılan açıklamada, Kabine Üyesi Benny Gantz’ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Gantz ABD’nin katil İsrail’e ve İsrail’in kendini savunma misyonuna verdiği destekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Refah’ta İsrail’in “adil ve gerekli bir harekata giriştiğini” vurgulayan Gantz, "İsrail’in uluslararası hukuka uygun hareket edeceğini" ifade etti.

"İsrail her yerde savaşacak"

İsrail ordusu Gazze'de onca sivili katlederken Gantz, “Sivil halka zarar vermemek için çaba göstermeye devam edeceğiz. Lahey mahkemesi yüzünden değil, her şeyden önce kim olduğumuz için” ifadelerini kullandı. Gantz, “İsrail, esirleri geri almak ve İsraillilerin güvenliğini sağlamak için Refah da dahil olmak üzere her zaman ve her yerde savaşacak” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23