• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahkeme noktalandı! Rüşvetçi CHP’li hakkında karar

Yeniakit Publisher
2023-09-22 16:05:00 -
Mahkeme noktalandı! Rüşvetçi CHP’li hakkında karar

Kırklareli’nde "rüşvet ve usulsüzlük" iddiaları nedeniyle Kıyıköy Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ender Sevinç hapis cezasına çarptırıldı.

Kırklareli’nde "rüşvet ve usulsüzlük" iddiaları nedeniyle Kıyıköy Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ender Sevinç hapis cezasına çarptırıldı.

Kırklareli’nde 2021 yılında "usulsüzlük ve rüşvet" iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul'da düzenlediği eş zamanlı operasyonlar düzenlemişti. Operasyonlarda aralarında Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç’inde bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Yargılamada Başkan Sevinç, iş insanı Tolga Ö. ve İl Genel Meclis Üyesi Cem T. Sevinç, tutuklanırken Başkan Sevinç İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı.
Yargılama ile ilgili 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma düzenlendi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Tolga Ö. ve Hakan Y. katılırken Sevinç ile İl Genel Meclisi Üyesi Cem T'nin de aralarında bulunduğu diğer sanıklar duruşmaya katılmadı.
Yapılan savunmaların ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda Başkan Sevinç "rüşvet almak" suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılırken Tolga Ö. "rüşvette aracılık etme" suçundan 4 yıl 2 ay, Yunis D. ve Hasan G'ye "rüşvet vermek" suçundan 3 yıl 4 ay hapse çarptırıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

YILMAZ DURMUŞ

Chpkk lı belediye başkanı rüşvet almak suçu mahkeme kararıyla kesinleşmiş rüşvet suçu nedeniyle tutuklanmış, acaba diğer chpkk lı belediyeler ne kadar masum, özellikle Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul'un devasa bütçesine rağmen İstanbul bir adım yol alamadığı gibi, gün be gün geriye sayıyor, ortada yapılan yatırımlardan Ak Parti döneminde başlanıp kısa sürede bitirilmesi gerekirken ancak 4. Yılın sonunda bile bir arpa boyu yol alamadığı İstanbul'da Ak Parti döneminde yapılanların kötü kullanımı ve ilave yatırımlar yapılmadığı gibi TEMEL ATMAMA töreni ile dünyaya yeni bir literatür açan Chpkk lı İstanbul BBB tarihe geçmiştir. Yapmak yerine yapmamayı tercih eden bir belediye başkanı var olanları da yönetemediğinden İstanbul geri gitmiştir. Ancak sosyal medyayı iyi yönettiklerinden yapılmayan çoğu yatırım sanki yapılmış gibi propaganda yapılarak millet kandırılmaya çalışıyor. Ancak yalancının mumu yatsıya kadar yanar misali, elbette seçimlere kadar bütün yalanlar ortaya çıkacak İstanbul mevcut sözde başkandan kurtulacak ve hizmet kervanlarının devam etmesi için AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANLARI seçilerek NEREDE KALMIŞTIK deyip, virane hale gelen İstanbul chpkk ve Hdpkk nın zulmünden kurtulacaktır

Birol yiğit

Aylıkları değişmeyen Emekliler ne yapıp edip memnun etmeli yoksa belediye seçimleri sıkıntı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23