• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Mahkeme kararının altında ‘fesat’ arıyorlar”

Yeniakit Publisher
2013-12-28 13:13:13 - 2013-12-28 13:18:09
"Mahkeme kararının altında ‘fesat’ arıyorlar"

17 Aralık operasyonu ile ismi karalanmaya çalışılan kurumlar arasında bulunan TCDD’den önemli bir açıklama yapıldı.

YENİ AKİT/ANKARA - Bazı basın organlarında, kurumun yaptırdığı işleri 5-10 firmaya verdiği yönündeki iddiaların yalanlandığı TCDD açıklamasında, “TCDD son 10 yılda, binlerce farklı işte binlerce firma ile çalıştı… İşlerin 5-10 firmaya yaptırıldığı, bunların kendi aralarında işleri paylaştıkları iddialarının gerçekliği yoktur.” denildi.

“MAHKEME KARARINDA FESAT ARANIYOR”


Van Gölü’ne feribot yapımı ihalesinin teklifleri uygun görülmediğinden TCDD’nin ihaleyi iptal ettiğini, Kamu İhale Kurumu’nun da bu kararı onayladığını hatırlatan TCDD, ihaleye katılan bir firmanın mahkemeye başvurduğunu, mahkemenin ise TCDD’nin ve KİK’in iptal ettiği ihaleyi geçerli saydığını bildirdi. Bu durumda ihalenin geçerli olduğu kararının mahkemece verildiğinin belirtildiği TCDD açıklamasında, zorunlu olarak uygulanan mahkeme kararının altında, bir kısım medya tarafından “fesat” aranmaya devam edildiği kaydedildi.

TCDD, YASAL HAKLARINI KULLANACAK

TCDD istasyonlarındaki büfe/cafe ihaleleriyle ilgili olarak da karalama kampanyası yürütüldüğünün belirtildiği açıklamada, “TCDD’nin binlerce kiracısı vardır. Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarına büfe/cafe ihalesine de herkese açık olarak çıkıldı. İstekli olmadığından ihale iptal edildi. İkinci kez çıkılan ihale tek istekli olduğundan ve şartları taşımadığından yeniden iptal edildi. Bu işlem medyada “Simit Sarayı’na usulsüz ihale” olarak haber yapıldı. Bütün bu haberlere “yüksek hızlı tren”i “sos” olarak kullananlar, TCDD ve YHT imajını aşındırmaya çalışanlar hakkında Kuruluşumuz yasal haklarını kullanacaktır.” denildi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23