• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mağdurların umudu Ombudsman

Yeniakit Publisher
2013-06-01 21:36:00 - 2013-06-01 21:37:51
Mağdurların umudu Ombudsman

Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu’nun, kamuda başörtüsü ile çalışılmasına engel çıkarılmasına dair bir şikâyet gelmesi halinde bunu kısa sürede, ‘din ve vicdan özgürlüğü’ kapsamında değerlendirip karara bağlayabileceklerini açıklaması, mağdurları sevind

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA
Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu’nun, kamuda başörtüsü ile çalışılmasına engel çıkarılmasına dair bir şikâyet gelmesi halinde, bunu kısa sürede, ‘din ve vicdan özgürlüğü’ kapsamında değerlendirip karara bağlayabileceklerini açıklaması büyük yankı uyandırırken, mağdurları sevindirdi.
Başdenetçi Ömeroğlu’nun bu açıklamasının ardından yurdun dört bir yanından “başörtüsü mağdurlarının başvuru hazırlığına başladığı” haberleri geliyor.
İLK BAŞVURU İZMİR’DEN
O mağdurlardan biri de İzmir’den Din kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehtap Akköprü. Dünkü sayımızda mağduriyetine yer verdiğimiz Akköprü’nün Kamu Başdenetçisi’ne başvurduğu öğrenildi. Başörtülü derslere girdiği için, diğer öğretmenler tarafından ‘Seni burada istemiyoruz’ denilerek tehdit edilen, sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalan Akköprü’ye doktoru yaşadığı psikolojik baskı nedeniyle 2 hafta rapor vermişti. Başörtülü öğretmen Akköprü, Ömeroğlu’nun açıklaması üzerine Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat ederek, mağduriyetinin giderilmesini istedi.
Kamuda başörtüsüne özgürlük konusunda uzun zamandan beri çeşitli eylemler düzenleyen ve geçtiğimiz aylarda 12 Milyon 300 bin imza toplayarak bunları ilgili bakanlığa teslim eden Memur-Sen’in de söz konusu konu hakkında çalışmalar yapacağı belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu’nun, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile biraraya geleceği ve kamuda başörtüsü sorununun çözümüne dönük görüş alış verişinde bulunulacağı öğrenildi.
NASIL
BAŞVURABİLİRSİNİZ
Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurmak isteyen mağdurlar http://www.kamudenetcisi.com adresinden kolayca müracaat ederek, taleplerini dile getirebiliyorlar.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23