• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Madımak istismarcısı solculara şamar! ‘Ver oradan acılı kebap’

Yeniakit Publisher
2023-07-05 13:17:00 -

Tam 30 yıl önce. PKK, TİKKO ve DHKP-C'lilerden olduğu öğrenilen bir terörist grup, Erzincan'ın Başbağlar Köyü'nde korkunç bir katliam gerçekleştirdi. 33 masumun yaşamını yitirdiği bu katliamla ilgili değerlendirme yapan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, ateist-sol kesimlerin tahrikleriyle başlayıp 37 kişinin ölümü ile sonuçlanan Madımak Otel’deki yangını ile ilgili de önemli ifadeler kullandı.

Tarih 5 Temmuz 1993... Tam 30 yıl önce. PKK, TİKKO ve DHKP-C'lilerden olduğu öğrenilen bir terörist grup, Erzincan'ın Başbağlar Köyü'nde korkunç bir katliam gerçekleştirdi.

33 masumun yaşamını yitirdiği bu katliamda köy ateşe verildi. Yanan 5 kişinin cesedine bile ulaşılamadı. Devlet 14 saat sonra müdahale etti.

Tek bir sanık bile cezalandırılmadı. 16 kişi yakalandı ve dönemin bazı siyasilerinin baskısıyla serbest bırakıldı.

Akit TV'de ekrana gelen Manşetlerin Dili programında Başbağlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ateist-sol kesimlerin tahrikleriyle başlayıp 37 kişinin ölümü ile sonuçlanan Madımak Otel’deki yangını gündeme getiren Karahasanoğlu'nun sözlerinden öne çıkanlar şu şekilde:

Başbağlar katliamıyla Madımak Oteli olaylarını birlikte hatırlamamız gerekir. Madımak 2 Temmuz 1993'te, Başbağlar katliamı ise  5 Temmuz 1993'te oldu.

Başbağlar katliamını yapanlar; oradaki bölge insanına 'biz burada Madımak'ın intikamını aldık' diyen PKK'lıları teröristler...

Ben bu vesileyle AK Parti iktidarının o Madımak Oteli’ni daha sonraki yıllarda kebapçı ve lokanta olarak kullanılıyor olmasına rağmen orayı müze yaptığını hatırlatmış olayım.

Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Bülent Ecevit ve Deniz Baykal orayı müzeye çevirememişti.

Üstte otelde insanlar ölmüş, Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde o otelin giriş katında insanlar, garsona 'ver oradan bir acılı' diye bağıyorlardı.

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mahmut yılmaz

Madımağa sahip çıkan utanmazlar kılıçdar oğlu denen ahlaksız başta olmak üzere. Başbağlarases çıkarmayanlar başbağlardaki insanlar cuma günü cemaati kışkıtmadı namaz kılınırken davul zurna çalmadı hepsi masum mazlumu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23