• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maden faciasının 6. gününde umut ışığı

Yeniakit Publisher
2014-11-02 11:02:00 - 2014-11-02 11:11:04
Maden faciasının 6. gününde umut ışığı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 madenciyi kurtarma çalışmaları devam ederken sabah saatlerinde bölgede hareketlilik gözlendi. Madene 50 metre yaklaşmalarına izin verilen gazeteciler 300 metre uzağa gönderildi. Jandarma ve çevik kuvvetin de güvenlik önlemlerini artırdığı görüldü.

Karaman'da maden ocağını su basması sonucu mahsur kalan 18 işçiyi kurtarabilmek için çalışmalar devam ediyor.

Çalışmaların 6’ncı gününde, işçilere ulaşmak için umut ışığı doğdu.

Kurtarma çalışmalarını kazanın yaşandığı günden bu yana izleyen basın mensupları ocağın girişine 50 metre uzaklıktan görüntü aldıkları yerden 300 metre uzağa gönderildi.

Mahsur kalan işçilerin bulunduğu alanda da çevik kuvvet ekipleri önlemini artırdı. Jandarma ise maden ocağını etrafını çember şekilde sararak geniş güvenlik önlemi aldı.

Bu gelişmeler, işçilerin cenazelerine ulaşılıp her an çıkarılabileceği şeklinde yorumlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığı son açıklamada sondaj faaliyetlerinin devam ettiğini anlatırken, "Suyun çekilmesi ile alakalı aşağıya indikçe hem mesafenin arttığını hem de su üzerindeki basıncın da arttığını gördük. Bu bizim işimizi biraz zorlaştırdı. Su sevkiyatı da aynı şekilde dışarıya devam ediyor. Bizim 777’ler kodunda bir müddet daha çalışacağımız şu anda mühendisler tarafından teyit edildi. 20 metrelik bir su sütünü şeklinde daha suyun olduğunu görüyoruz. Daha işimiz var. Tahkimat ile alakalı çalışmalar da hızlandırıldı. Ama pasaların çekilmesi daha çok vaktimizi alıyor" dedi.

MADENCİ YAKINLARI İÇERİ ALINIYOR

Bu arada mahsur kalan işçilerin birinci derece yakınların güvenlik noktalarından geçirilip, içeri alınıyor.

Alana girecek ambulans ve diğer araçlar birinci kontrol noktasından geçerken, araçta bulunan kişilerin isimleri listeye ediliyor.

İkinci ve üçüncü güvenlik kontrolu noktasında ise kimlik kontrolü yapılıp içeri alınıyor.

Cumhuriyet Savcısı'nın da gece maden ocağına gelip incelemede bulunduğu öğrenildi.

Karaman'ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarındaki Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi’ne ait kömür ocağında Salı günü saat 12.15'te meydana gelen su baskınıyla 18 işçi yerin 350 metre altında mahsur kalmıştı.

-Ajanslar-

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23