• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Likud Genel Başkanı mısın be adam! Müsavat’ın Haniye çıkışı ağızları açık bıraktı

Yeniakit Publisher
2024-08-02 11:02:00 -
Likud Genel Başkanı mısın be adam! Müsavat’ın Haniye çıkışı ağızları açık bıraktı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Çarşamba sabahı şehit edilen İsmail Haniye’nin ardından skandal ifadeler kullandı. Dervişoğlu’nun sözleri, “Sanki Likud (Netanyahu’nun partisi) genel başkanı!” yorumlarına neden oldu.

İran’ın başkenti Tahran’da siyonist tezgah sonucu şehit düşen Türk ve Türkiye dostu İsmail Haniye için milli yas kararı alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehadeti üzerine bir günlük milli yas ilan edildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu alınan milli yas kararına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Dervişoğlu, devletin teamüllerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı’nın “kişisel yetkileriyle” milli yas ilan edilmesini dayatma olarak değerlendirdi ve kabul edilemeyeceğini savundu.

Dervişoğlu, önemli kavramların devlet tarafından sulandırılmasını şiddetle reddettiğini ifade etti.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Devletin teamülleri vardır. Cumhurbaşkanı'nın keyfine ve yetkisine göre Milli Yas ilan edilemez. Bu Türk Milletine bir dayatmadır ve kabulü mümkün değildir. Önemli kavramların devlet eliyle sulandırılmasını şiddetle red ediyorum.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bay b

Hadi oradan İsrail uşaği seni niye müslüman bir lider için yas ilan etmek seni niçin bozuyor siz hainsiniz bari chp ye katılında boşu boşuna masraf etmeyin

Deli İbo

Reis'in Milli Yas olan etmesi, Yahudi projesi Müssavvat'ın zoruna gitmiş olmalıki, teammüllerden bahisle Milli Yas uygulamasına itiraz ediyor. Nede olmasa Yahudi'nin lokması kursağında olduğundan, efendisine hizmet ediyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23