• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

LifePrint ile video yazdırın!

Yeniakit Publisher
2015-12-08 23:41:00 -
LifePrint ile video yazdırın!

Kickstarter üzerinde hayata geçen LifePrint yazıcısı ile fotoğraf dışında video ve GIF yazdırma işlemleri yapabiliyorsunuz. Detaylar haberimizde.

Kickstarter üzerinde birçok yazıcı olduğu gerçek. Ancak LifePrint, sadece çektiğiniz fotoğrafları yazdırma imkanı sağlamakla kalmıyor, ayrıca video, GIF ve Apple Live Photos gibi içeriklerin de yazılabilmesini mümkün kılıyor.

LifePrint, artırılmış gerçekçilik fotoğraflarını basmanıza, tecrübelerini kolayca paylaşmanıza, yüksek kalitede çıktı almanıza olanak sağlıyor. Ayrıca GoPro ile de çalışabildiğinden, GoPro için dünyanın ilk 

Video yazdırmak nasıl oluyor?

Artırılmış gerçekçilik moduyla yani hiper fotoğraf teknolojisiyle birlikte yazdırdığınız fotoğraf kağıdı içerisine gizlice bir embed kodu yerleştiriliyor. Böylece fotoğrafınızı LifePrint uygulamasının kamerasıyla görmeye çalıştığınızda, elinizdeki baskı fotoğrafında gömülü olan video, Vine veya GIF oynatılabiliyor.

Eğer hareketli bir görsel yazdırdıysanız, baskının sağ alt köşesine bir logo yerleşiyor ve böylece hareketli fotoğrafları tanıyabiliyorsunuz. Mürekkep ile işi olmayan bu yazıcı Zink adı verilen bir teknolojiyi kullanıyor. Zink kağıdı özel bir fotoğraf baskı filmi olup, renkleri içinde bulunduruyor. Yazıcı ise görseli, boyayı kağıdın iç tabakasından çekip alarak şekillendiriyor.

Piyasadaki diğer filmlere kıyasla daha ucuz fiyata sahip olan Zink, Kickstarter’dan sonra LifePrint sitesi üzerinden veya Amazon’dan satın alınabiliyor. Fotoğraf başı baskı kağıdı parası yaklaşık 1 TL düzeyinde.

LifePrint teknik özellikleri

127 x 76 x 25.5 mm boyutlarında, 200 gram ağırlığında olan yazıcı, 2 inç x 3 inç yani 50 x 76 mm boyutlarında baskı yapabiliyor. Tam şarja sahipken 15 fotoğraf basabilen ürün, bir saatte şarj oluyor. Ayrıca bir seferde toplam 10 adet film yerleştirilebilirken, bir fotoğrafın yazdırılma süresi 30 saniyeyi buluyor. Bütün yazdırılmış fotoğraflar, kağıdın yapıştırıcı özelliği sayesinde çıkartma olarak da kullanılabiliyor.

LifePrint, iPhone 5s ve üstü, Samsung Galaxy S5 ve üstü, GoPro Hero 3 ve üstü cihazlarla birlikte uyumlu olarak çalışabiliyor. 1 yıllık garantisi de bulunan cihazın Kickstarter sayfasında koyulan hedef 30 bin dolar. Bitimine 38 gün kala bu hedefi 105 bin dolar ile geçen yazıcıya 99 dolar bağış yaparak sahip olunabiliyor.

LifePrint ile ilgili daha fazla bilgi edinmek için Kickstarter sayfasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23