• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lice olayı da ETÖ işi

Yeniakit Publisher
2013-06-29 23:21:00 - 2013-06-29 23:21:13
Lice olayı da ETÖ işi

İçişleri Bakanlığı, Lice olayı ile ilgili konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli araştırmaları yapmak üzere, iki mülkiye müfettişiyle iki Jandarma Genel Komutanlığı müfettişi görevlendirerek bölgeye gönderdi.

HABER MERKEZİ
İçişleri Bakanlığı Lice olayı ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, Lice’deki karakol yapımı gerginliğinde, bir kişinin hayatını kaybettiği, ikisi ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandığı belirtilerek, konuyu idari açıdan incelemek üzere iki Jandarma Genel Komutanlığı müfettişiyle iki mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini bildirdi. Açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Kayacık Köyü’nde yapımı devam eden Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası inşaatını protesto etmek ve çalışmaları durdurmak amacıyla önceki gün saat 16.00 sıralarında 200-250 kişilik bir grup tarafından, çeşitli sloganlar atılarak basın açıklaması yapıldığı ifade edildi.
Grubun daha sonra taş ve molotof kokteylleriyle jandarma karakolu, inşaatta çalışan işçilerin barındığı çadır ve konteynırlara saldırıda bulunduğu, bu saldırılar sonucunda işçilere ait 2 çadırla bir konteynırın yakıldığı belirtildi. Grubun, inşaat işçileriyle karakolda bulunan güvenlik görevlilerine taşlarla ve sopalarla saldırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi: “Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik kuvvetleri tarafından gruba dağılmaları için sözlü uyarılarda bulunulmuştur. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen grubun saldırılarını devam ettirerek, karakolun tel örgülerinden içeri girmeleri üzerine gazla müdahalede bulunulmuş ve havaya uyarı atışı yapılmıştır. Bu müessif olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ikisi ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız yaralanmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmekte olup, ayrıca İçişleri Bakanlığı’nca, konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli araştırmaları yapmak üzere, iki mülkiye müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı müfettişi görevlendirilerek bölgeye gönderilmiştir.”
‘Olayı araştırıyoruz’
Bir televizyon kanalına bağlanarak Lice’deki olayları değerlendiren Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Kayacık Köyü’nde zaten eskiden beri bir karakol var. Şu anda yeni yapılan, onun yerine yapılan bir karakoldur. Oraya yeni bir karakol inşası yapılmıyor, eski karakolun binası yenilenmiş oluyor. Siyasiler, açıklamalarından önce olayı iyi araştırmalı. Olayı iyice araştırmadan, çevreden gelen değişik bilgilerle, taraflı bilgilerle bizler beyanatta bulunamayız. Hükümet burada tutarlı davranışta bulunuyor. Biz, olayı gördükten sonra gereğini de yaparız. Kimin orada hatası varsa biz gereğini yaparız” dedi.
SÜKUNET VE SAĞDUYU ÇAĞRISI
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Lice ilçesindeki olayla ilgili olarak olay yerinde savcının tahkikatının sürdüğünü belirterek, adli ve idari soruşturmanın süreceğini ifade etti. Vali Kıraç, “Sükunet istiyoruz” dedi.
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, konuyla ilgili olarak bir televizyona yaptığı açıklamada, “Bütün halkımıza ve herkese dikkatli olmalarını, provokasyonlara karşı duyarlı olmaları çağrısı yapıyorum” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23