• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Lice maskeli provokasyon

Yeniakit Publisher
2014-06-10 08:38:00 - 2014-06-09 22:31:32
Lice maskeli provokasyon

Lice’deki olayları bahane eden provokatörler, Doğu ve Güneydoğu’da bir çok ilde terör estirdi. Diyarbakır, Tunceli, Hakkari ve Ağrı’da polislere taş ve molotoflarla saldırılırken, İstanbul, Ankara ve Kocaeli gibi illerdeki terör yandaşları da provokatörlere çanak tuttu.

HABER MERKEZİ - Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde, Lice’deki olayları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Bağlar Mahallesi’nde toplanan yüzleri maskeli bir grup, yolu trafiğe kapattı. Dağılmaları yönündeki uyarıyı dikkate almayarak polise ses bombası, taş, molotofkokteyli ve havai fişekle saldıran gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Grup ara sokaklara dağıldı. Bu sırada; biber gazından etkilenen bir kadın ambulansla Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Diyarbakır Caddesi’nde yeniden bir araya gelerek ateş yakan grup caddedeki bazı işyerlerini tahrip etti. Olaylarda bazı kişiler gözaltına alındı.

AĞRI’DA DA YOL KESTİLER

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde de, Lice’deki olayları bahane ederek izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti. Yolu trafiğe kapatan gruptakiler çevrede güvenlik önlemi alan polise taş attı. Ekipler, grubu dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı.

Ara sokaklara kaçarak polise taş atmaya devam eden göstericilerden 7’si gözaltına alındı.

Öte yandan, ilçede çıkan olaylar nedeniyle esnafın kepenk açmadığı görüldü.  

TUNCELİ’DE POLİSE SALDIRI

Tunceli’de ise, polis lojmanları çevresinde güvenlik önlemi alan polis araçlarına molotofkokteyli ve taş atan yüzleri maskeli grup, emniyet güçlerinin müdahalesiyle dağıldı. Ara sokaklara kaçarak MOBESE kameralarının bulunduğu direkleri devirmeye çalışan grup, polis araçlarına tekrar molotofkokteyli ve taş attı. Grup, polis ekiplerinin müdahalesi üzerine dağıldı. Olaylar sonrası 7 provokatör gözaltına alındı.

HAKKARİ’DE KİMLİK KONTROLÜ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise yolu trafiğe kapatarak kimlik kontrolü yapan gruba, polis müdahale etti. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetmesini bahane eden yüzleri kapalı terör örgütü yandaşları, Yüksekova-Dağlıca yoluna barikat kurup ateş yaktı. Olayın ardından TOMA ve zırhlı araçlarla bölgeye giden polis ekipleri, yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan göstericilere basınçlı su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.

Ara sokaklara dağılan göstericiler, bir süre sonra tekrar bir araya gelerek yoldaki barikatları kaldırmaya çalışan polis araçlarına molotofkokteyli ve taşlarla saldırdı.

KOCAELİ’DE 17 GÖZALTI

Kocaeli Üniversitesi’nde (KOÜ) Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki olayları bahane ederek, provokasyona soyunan gruba müdahale eden polis, 17 kişiyi gözaltına aldı. Yaşanan arbede sırasında fakültenin giriş kapısı ve çeşitli malzemeler zarar gördü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23