• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Leman Sam'ın 'Soysuz Araplar' ifadesine tepkiler dinmiyor!

Yeniakit Publisher
2022-01-13 18:39:00 - 2022-01-13 18:51:34
Leman Sam'ın 'Soysuz Araplar' ifadesine tepkiler dinmiyor!

Şarkıcı Leman Sam'ın Katarlı bir sürücünün Bahçeşehir'de köpeğe çarpıp kaçmasına ilişkin olarak yaptığı paylaşımında kullandığı 'Soysuz Araplar' ifadelerine tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Sanatçı kimliğine sığınarak kimse nefret ve ayrımcılık söylemlerini meşrulaştıramaz." dedi.

 Yeni Akit ANKARA 

Leman Sam'ın Katarlı bir sürücünün Bahçeşehir'de köpeğe çarpıp kaçmasına ilişkin paylaşımında 'Soysuz Araplar' ifadelerini kullanması tepkilere neden oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Sanatçı kimliğine sığınarak kimse nefret ve ayrımcılık söylemlerini meşrulaştıramaz. Bir etnik köken üzerinden başlatılan nefret söylemi ve ayrımcılık ifadeleri ırkçılıktır, nefret suçudur. Biz biliyoruz ki bu sanatçının hedefi sadece Arap'lar değil dinimiz İslam'dır. Bu mantık kafatasçı, Hitlerci mantıktır. Hiçbir sorun bu kafa ile çözülemez. Kaldı ki bu sanatçı sorunu çözmek değil körükleyerek büyütmek istemektedir. Bu kişi ve türevlerinin şunu bilmesi gerekir ki: ülkemiz kardeşlikle, birlik ve beraberlikle bu günlere gelmiş ve yoluna devam etmektedir. Hiçbir nifak tohumu bu ülkede yetişmeye elverişli değildir. Doğrusu, sanatçıdan beklenen, evrensel mesajlar vererek dünyada barışı, sevgiyi, kardeşliği yaymak için çabalamasıdır."

Twitter Sam'ın mesajını sildi!

Gelen tepkiler üzerine Twitter, Leman Sam'ın "Soysuz Araplar" ifadesini kullandığı tweet'ini sildi. Sam yeni bir paylaşım yaparak, "Bir dini ve ırkı hedef almam. Genelleme yapmam yanlış olabilir." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alper

senin gibi Ermenice olana kadar Müslüman araplar bizim kardeşimiz sizin gibi ermenilierde bizim dusmanimizdir

Ahmet Tunç

Ya çok tepki gelmiş. Kilisrker kapatılsın. Yerli ve Milli papazlar istiyoruz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23