• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Latif Şimşek Dinamit'te sordu! 'Yeniden Refah Partisi HÜDA PAR'dan rahatsız mı?'

Yeniakit Publisher
2023-12-14 21:48:00 - 2023-12-14 22:44:02
Latif Şimşek Dinamit'te sordu! 'Yeniden Refah Partisi HÜDA PAR'dan rahatsız mı?'

Akit Medya Grubu Ankara Temsilcisi Latif Şimşek, bu haftaki Dinamit programında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ı konuk etti.

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine giden süreçte, Cumhur İttifakı'na katılma kararı veren HÜDA PAR, muhalefet tarafından, "terör örgütüyle ilişkili olmakla" itham edildi.

HDP'nin açıktan PKK ile organik bağına tek kelime edemeyenler, HÜDA PAR'a "terör" iftirası attı.

Akit Medya Grubu Ankara Temsilcisi Latif Şimşek, bu haftaki Dinamit programında konuğu Fatih Erbakan'a HÜDA PAR ile ilgili seçim sürecinde konuşulanları hatırlattı. Şimşek, Erbakan'a, "HÜDA PAR ile aynı ittifakta olmaktan bir rahatsızlığınız var mı?" diye sordu.

Fatih Erbakan HÜDA PAR'a ilişkin iddiaların kasıtlı olarak ortaya atıldığını belirterek, "Cumhur İttifakı'nın yıpratılmasına yönelik bir algı çalışması yapıldı. 'HDP neyse HÜDA PAR da o' şeklinde ifadeler kullandılar. HÜDA PAR'ın terörle ilişkilendirilmesini doğru bulmuyoruz, bulmadığımızı o dönemde de ifade ettik." dedi.

"HÜDA PAR'ın parti programlarının yüzde yüzüne katılmadığımızı söylememiz de gayet doğal. Onlar ayrı bir parti biz ayrı bir partiyiz." değerlendirmesi yapan Erbakan, "Yeniden Refah Partisi olarak, inanç özgürlüğü alanındaki kazanımlar kaybedilmesin diye Cumhur İttifakı'na katıldık. LGBT'yi savunan var, 'Ayasofya'yı yeniden müze yapalım' diyen var, 'Kur'an kursu çağdışılıktır' diyen var. Biz değerlerimizin kaybedilmemesi için bir fedakarlık yaparak Cumhur İttifakı'na destek verdik." ifadelerini kullandı.

Erbakan soruya ilişkin cevabını şöyle tamamladı: HÜDA PAR'ın kendi parti programındaki bazı konular tartışılabilir, hepsini tasvip etmeyebiliriz o ayrı bir konu. Ama HÜDA PAR'ın varlığından rahatsız olmamız söz konusu değil, HÜDA PAR'ı terörle ilişkilendirmek de doğru bir yaklaşım değil.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yaa siz bu fatih’i amma da adam yerine kodunuz ha

çocuk olm bu çocuk, şimdilik babasının ektiği otları yiyor, başka bir numarası yok bunun (yoranı saadetçi falan sanmayın ha, onlar da..)

Seçmen

Dostlar erbakan hocamızın emaneti evladına ve partisine sahip çıkalım. Fatih bey Kendisi cumhur başkanı olacak olgunluğa bilgi ve tecrübeye erişti. Yerel seçim genel seçim yeniden refah partisi inşallah.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23