• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Kutlu Doğum’ tüm insanlığı kapsıyor

Yeniakit Publisher
2015-04-09 07:54:56 - 2015-04-09 07:54:54
‘Kutlu Doğum’ tüm insanlığı kapsıyor

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, "Mukaddes Miras" isimli mushaf sergisi Ahmet Hamdi Akseki Camii sergi salonunda açıldı. Sergiye, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de katıldı. Açılış sonrası Çelik ve Görmez sergiyi gezdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 1989 yılından itibaren Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte Peygamberimizin doğum gününü (miladi 20 Nisan) ihtiva eden haftayı (14-20 Nisan), Hazret-i Peygamberimizin  ve O’nun insanlığa takdim ettiği değerleri doğru ve sahih bilgiler ışığında, seçkin, güvenilir ve alanında ehil şahsiyetlerin katkılarıyla vatandaşlarımıza tanıtmak amacıyla “Kutlu Doğum Haftası” olarak kutlamaya başlamış ve bu hafta milletimizce de büyük bir teveccühe mazhar olmuştur.

TOPLUMU KUCAKLAYICI MİSYON

Diyanet İşleri Başkanlığı düzenlediği etkinliklerin toplumun her kesimini kapsayıcı nitelikte olmasına, amacına uygun olarak düzenlenmesine özen göstermekte.  İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), 571 yılında Kameri aylardan Rebiü'l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denmekte.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v)’i anmak için, her yıl Nisan ayında organize edilen, Peygamberimizin dünyayı teşrifleri olan Mevlid-i Nebevî (Hicri Rebiulevvel ayının 12. gecesi), asırlardır milletimiz tarafından "Mevlid Kandili" olarak kutlanmaktadır.

MUKADDES EMANETLER GÖRÜCÜDE

ANKARA  -Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Ahmet Hamdi Akseki Camii Sergi Salonu’nda düzenlenen "Mukaddes Miras" isimli mushaf sergisi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımı ile açıldı. Bakan Çelik, serginin açılışında, hat sanatı ve yazıya, yaşı ilerledikçe çok daha heyecanlanarak, entelektüel açıdan da daha fazla merak duyarak baktığını söyledi.

Herhangi bir kitabevine gidildiğinde, İslam ve devlet, İslam ve sosyal adalet, İslam ve ekonomi diye binlerce kitap bulunabildiğini, ancak insanın hayatına değen ve onu güzelleştiren, yeryüzüne insanı daha onurlu, izzetli ve şahsiyetli kılmak için gelen değerler üzerinden üretilen sanatları anlatan eserlere rastlamanın ise çok zor olduğunu belirten Çelik, bu durumun kendisini üzdüğünü ifade etti.

Hat sanatının önemine değinen Çelik, “Bizim maddi ve manevi bütünlüğümüzü yeryüzüne söylediğimiz sözü, yeryüzünde nasıl bir hayat ve nizam istediğimizi bu sanat eserlerinden daha iyi anlatan başka bir şey yoktur” şeklinde konuştu.

Çelik, Kur’an-ı Kerim’e gösterilen hürmetle insanların güzellik yaratma arayışları, güzellik oluşturma gayretleri arasında doğru orantılı bir ilişkinin bulunduğunu söyledi.

Bakan Çelik, “Kur’an-ı Kerim’e hürmet gösteriyorum” diyerek, çirkinliğe, vahşete ve diğer çirkin işlere imza atanların, “Kur’an-ı Kerim’e hürmet gösteriyorum” ifadesinin baştan aşağı yalan olduğunu dile getirdi.

Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “DAEŞ denilen bir terör örgütü, mukaddes dinimizin kavramlarını, sembollerini kullanarak, yeryüzünün şimdiye kadar görmediği en büyük çirkinlikleri gerçekleştiriyor, en büyük zulümleri gerçekleştiriyor. İnsanları öldürmeyi bir dava haline getirmişler ve bizim mukaddes bildiğimiz bütün değerleri ve kavramları kullanarak resmen cinayet işliyorlar. Ve üstelik bizim için mukaddes değer ve kavramları sloganlaştırarak yeryüzüne-belki de bin 400 sene boyunca gelmiş-İslam’a bu kadar büyük zarar veren eylemlere imza atıyorlar. Başka medeniyetlere ait eserleri, başka dinlere mensup insanlar tarafından üretildi diye yok ediyorlar. Müzeleri yok ediyorlar. Oradaki eserleri tahrip ediyorlar. Bu küresel bir dalga haline dönüşüyor.” Çelik, dünyaya verecekleri barış mesajının, insanlığa söyleyecekleri sözün temelinin dayandığı bu sergilerin açılmasına çok önem verdiğini anlattı.

Etrafta bu kadar vahşet varken, bu coğrafyadan, bu barış mesajını vermeye devam etmelerinin büyük önem taşıdığını belirten Çelik, “O sebeple bu sergilere katkısı geçen herkes, bu salonları doldurarak, bu faaliyetlere katkı veren herkes aslında insanlık için barış mesajının da bir parçası haline geldiğini, böylesine bir misyonla buralara katkı verdiğini, buralarda bulunduğunu bilmelidir” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23