• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuşburnunun faydaları nelerdir, kuşburnu çayı nasıl demlenir? 'Bir gecede': resmen sonu için...

Yeniakit Publisher
2024-02-11 22:48:00 - 2024-02-12 00:23:22
Kuşburnunun faydaları nelerdir, kuşburnu çayı nasıl demlenir? 'Bir gecede': resmen sonu için...

Belli mevsimde yetişen ve toplaması biraz zahmetli olan kuşburnu ülkemizde çok kullanılan bir bitki türüdür. Marmelatı, şurubu ve çayı yapılmaktadır. Ayrıca birçok vitamin ve mineral bulundurduğu içinde insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. İçerisinde bulundurduğu C vitamini sayesinde özellikle kış aylarında çok ihtiyaç duyulmaktadır. Cilt sağlığına, mide sorunlarına, kalp ve damar hastalıklarına, zayıflamaya, öden atamaya, yağ yakmaya, eklem rahatsızlıklarına, ağrılara ve daha birçok hastalıklarda kullanılmaktadır. Kuşburnu çayının faydaları nelerdir? İşte kuşburnunun inanılmaz faydaları…

Kuşburnu, gülgiller familyasına ait ve yabani gül olarak bilinen bir bitkinin meyvelerini veren bir türdür. Virüslerin sonu için adeta doğal ilaç..... C vitamini yıldızı kuşburnunun faydaları

C vitamini zengini, polifenoller ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren kuşburnu zengin vitamin ve minerallere sahip.

Kuşburnunun Faydaları Nelerdir?

*Lif açısından yüksek olan kuşburnunun günlük insan vücuduna ihtiyacı olan lifin %24 ünü karşılamaktadır.
*Özellikle C vitamini bakımında en yüksek olan çaylardandır. Günlük insan vücudunun ihtiyacı olan c vitamininin %134 ünü karşılamaktadır.
*Ayrıca E vitamini bakımından da zengindir. Bu da günlük insan vücudunun ihtiyacı olan e vitaminin %11 ini karşılamaktadır.
*Günlük insan vücudunun ihtiyacı olan magnezyumunda %5 ini karşılamaktadır.
*Antioksidanların en yükseği kuşburnunda bulunmaktadır. Kurutulmuş kuş burnu tazesinde göre daha fazla antioksidan bulundurmaktadır.
*Yüksek miktarda C vitamini içerdiği için bağışıklık sistemine de yardımcı olmaktadır.
*C vitamini yüksek miktarda olduğu için cilt sağlığı açısından yararlıdır ve dış etkilere karşı da cildi de güçlendirmektedir.
*İçerisinde bulundurduğu vitaminler sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı da korumak sağlamaktadır. Kolesterolün ve tansiyonun denge de tutulmasını da sağlamaktadır.
*Bulundurduğu antioksidanlar sayesinde kilo veremeye de yardımcı olmaktadır. Ayrıca kuşburnunun yağ yakıcı özelliği de bulunmaktadır. Düzenli kullanımda 12 hafta sonra kilo verildiği görülmektedir.
*Tip 2 diyabet hastalığında kan şekerini dengeleyici özelliği de bulunmaktadır.
*Yapılan araştırmalarda eklem ağrılarını azalttığını da görülmektedir.
*Ayrıca iltihabı önleyici ve yok edici özelliği de bulunmaktadır.
*Cilt sağlığı için gerekli olan vitaminleri kuşburnu taşımaktadır. Tüketildiği zaman cildin gerekli olan vitaminlerinin alınmasını sağlamaktadır.
*Ödem attırıcı özelliği de bulunmaktadır.
-Hatta idrar söktürücü özelliği de bulunduğu için ödemle karıştırılmamalıdır.
-Öksürüğe, gribe, soğuk algınlığına ve daha birçok mevsimsel hastalığa da iyi gelmektedir. Özellikle hastalıklara karşı da koruyucu özelliği bulunmaktadır.
-Mide hastalıkları içinde şifalı bir bitkidir.

Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır? Kuşburnu çayı, kurutulmuş şekilde bulunmaktadır. Bir su bardağına 2 ya da 3 çay kaşığı kuşburnu ekleyerek kaynatabilirsiniz. 10-15 dakika kaynamadan sonra demlemeye bırakabilirsiniz. Hazırladığını kuşburnu çayını süzerek tüketebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23