• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kuruluş Osman'da Turgut Alp var mı?

Yeniakit Publisher
2019-11-20 19:27:00 - 2019-11-20 19:42:52
Kuruluş Osman'da Turgut Alp var mı?

Türkiye’de birçok dizi takipçisi ve tarih meraklısı tarafından heyecanla beklenen Kuruluş Osman bu akşam atv ekranlarında ilk bölümüyle seyircisiyle buluşuyor. Diriliş Ertuğrul’un ardından kimi karakterler yeni dizide de devam ederken, kimi karakterler tarihin olağan akışı veya başka nedenlerden dolayı dizide olmayacak. En çok merak edilenler arasında ‘Kuruluş Osman'da Turgut Alp oynayacak mı?’ ve ‘Cengiz Coşkun neden yok?’ soruları yer alıyor. Peki, Kuruluş Osman'da Turgut Alp oynayacak mı?

En çok araştırılan ve merakla beklenen dizi Kuruluş Osman tüm heyecanı ile atv ekranlarında başlıyor. Kuruluş Osman 1. Bölümü ile atv'de seyircisi ile buluşurken, dizinin takipçileri için dizide oynayacak karakterler de merak konusu oldu. Bu karakterlerden biri de Turgut Alp. Turgut Alp karakterini oynayacak Cengiz Coşkun, Malazgirt 1071 sinema filminin başrolünde yer alacağı için Kuruluş Osman dizisinin kadrosunda bulunmuyor.

Turgut Alp, Türk tarihinin en büyük ve en ünlü savaşçılarından biriydi, Ertuğrul'un kan kardeşi ve en iyi takipçisi ve destekçisi, çok akıllı ve yetenekli bir adamdı. Eruğrul Bey'i 35 yıl geride bıraktı ve efsanevi savaş baltası elindeyken Turgut Alp bir savaşta öldürüldü! Ertuğrul vefat ettikten sonra Turgut, Osman Bey'e destek oldu ve Osman Bey Saltanat'ını kurduğunda, yeni Devlet Valisi olarak Turgut'u en yüksek makamıyla ödüllendirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kocareis

Senaryo ile gerçekte tarihteki olayların alakası yok , senarist kendine göre yazdıgı oynanıyor, turgut alp orhan gazi zamanına kadar var , madem var niye yok ? Madem yok niye tarihte olanları canlandırıyoz deniliyor ? Malesef gerçekle alakası yok senarist ne yazdıysa o oynanıyor bizde gerçekte bu sanıyoz

Sabahaddin balsatan

Engin altan kuruluş osmana mutlaka katılmalı..o olmadan tadı yok
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23