• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürtler kan istemiyor

Yeniakit Publisher
2014-12-12 08:05:00 - 2014-12-12 08:40:11
Kürtler kan istemiyor

Kobani kalkışmasını başlatan Selahattin Demirtaş’ın yeni güvenlik paketinin yürürlüğe girmesi halinde yeniden sokağa çıkacaklarını söylemesine bölge halkı ve STK’lardan tepki geldi. Pakete destek verdiklerini belirten STK’lar ve Kürt halkı, bölgede kan istemediklerini bir defa daha vurguladı.

UĞUR AVCI / ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yeni güvenlik paketini bahane ederek halkı sokaklara davet edeceğini açıklamasına bölge halkı ve STK’lardan tepki yağdı. Her fırsatta sokakları işaret ederek özellikle 6-8 Ekim olaylarında birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olan Demirtaş’ın nefret dili ve sokak çağrıları bölge halkını bezdirmiş durumda.

Konuyla ilgili olarak Akit’e konuşan MÜSİAD Diyarbakır Şube Başkanı İsmail Özşanlı, 6-8 Ekim olaylarının yaralarının henüz sarılmadan bu açıklamanın yapılmasını provokasyon olarak değerlendirerek, “Bu söylemlere şiddetle karşı çıkıyoruz. Özellikle Diyarbakır ve bölge halkı bir daha sokağa çıkılmasını kaldıramaz. 90’lı yılları unutmaya çalışırken yeniden 90’lara dönme çabalarını doğru bulmuyoruz. Şu anda herhangi bir operasyon yok, silahlar sustu. Bir bahar havası yaşanıyor. Bölge halkı bu durumdan çok memnun. Buna sahip çıkılması gerekiyor” dedi.

MUHALEFET ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK OLSUN

Özşanlı, “100 yıllık Kürt sorunu bu şekilde sokağa dökülerek çözülemez. Zamana yayılması gerekir. İnsanların duygularının bu şekilde kullanılması yanlıştır. Kürt sorunu benim geleceğime de mal olsa ben bu sorunu çözeceğim diyen bir iktidar var. Sokağa çıkmayla, vurmayla, öldürmeyle bu olay çözülemez. Muhalefet partilerinin hükümetin çözüm süreci düşüncesini benimsemeleri gerekir” diye konuştu.

HALK ŞİDDET VE GÖZYAŞINA KARŞI

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 4 arkadaşıyla fakirlere kurban eti dağıttıkları sırada terör örgütü yandaşları tarafından vahşice katledilen Yasin Börü’nün (16) amcası Mustafa Börü, insanların ölümüne neden olan bu kişilerin cezalandırılmaması durumunda bu olayların tekrar edilebileceği görüşünü her zaman dile getirdiklerini belirterek, “Bu söylemler halkı tekrar kan, şiddet ve gözyaşının içerisine çekme düşüncesinin yansımasıdır ancak halk artık bu olayların içerisinde olmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

“DEMİRTAŞ, KIŞANAK CEZA ALMALI”

Yasin Börü’nün amcası, “6-8 Ekim olaylarında Yasin’in ailesi ve arkadaşları olarak mağdur edildik. Bu acının bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bu açıklamayı yapan insanlar yıllardır kanla besleniyorlar. Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak gibi isimler 6-8 Ekim olaylarının tetikçileridir. Bu insanların da ceza almaları gerekir” dedi.

GÜVENLİK PAKETİNE TAM DESTEK

Bölge halkının yeni güvenlik paketini desteklediğini söyleyen Mustafa Börü, “Eksikleri olsa bile bölge halkı, yeni güvenlik paketinin bölgedeki olayları önlemede etkin olacağı görüşünde. Hükümet kesinlikle geri adım atmamalı. Bölge genelinde yaklaşık on bin kişi 6-8 Ekim olaylarında galeyana gelerek sokaklara çıktı. Ancak biz şu aşamada kesinlikle bölge halkının bu insanlara destek vereceğini düşünmüyoruz” şeklinde konuştu.

“6-8 EKİM’İ AZMETTİRENLER DIŞARIDA”

KÖY-DER Başkanı Ömer Tekdağ ise, Selahattin Demirtaş’ın 6-8 Ekim olaylarında olduğu gibi halkı sokağa davet ederek ortalığı vandallara teslim etme düşüncesi içinde olduğunu anlatarak, “Bunu şiddetle kınıyoruz. Biz devlet yetkililerine sesleniyoruz, 25 kişi tutuklandı ancak olayı azmettirenler rahat rahat açıklamalar yapabiliyor. Bu kişiler için yaptırımların olması gerekir. Başbakan’ın söylediği gibi biz de akan her damla kandan Selahattin Demirtaş’ın sorumlu olduğu düşüncesindeyiz” şeklinde görüş bildirdi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23