• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürtler artık kan ve gözyaşı istemiyor

Yeniakit Publisher
2014-06-01 10:10:00 - 2014-06-01 10:10:17
Kürtler artık kan ve gözyaşı istemiyor

Kürtler artık kan ve gözyaşı istemiyor

MEHMET ÖZMEN-İSTANBUL - Türkiye, PKK‘nın kandırıp dağa çıkardığı çocukları konuşurken eli kanlı örgüte siyasilerden tepki geldi. Akit‘e konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Bu tür olaylar hükümetin ve devletin sinirini bozmaya, tahammül sınırlarını zorlamaya, tahrik etmeye yöneliktir. Asla bu tahrik ve kışkırtmalara gelmemek lazım” derken AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise “Çocukları dağa götürmek kavganın devamını istemek anlamına gelir. Diyarbakır’da annelerin başlattığı bu feryada hepimizin kulak asması lazım. Kürtlerin artık kan istemediğini, gözyaşı istemediğini, çatışma istemediğini, şiddet istemediğini çok iyi bilmesi lazım” şeklinde konuştu.

ENSARİOĞLU: “ÖRGÜTÜN İÇİNDE FARKLI FARKLI BAĞLANTILAR VAR”

Çözüm sürecinin sorunsuz olamayacağını söyleyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Hükümet ve devlet zaten ‘biz tek başımıza da kalsak yürüteceğiz’ diyor. Bu konudaki kararlılığımızı her defasında söylüyoruz. Zatenbu tür olaylar hükümetin ve devletin sinirini bozmaya, tahammül sınırlarını zorlamaya, tahrik etmeye yöneliktir. Asla bu tahrik ve kışkırtmalara gelmemek lazım. Bu çözüm süreci hedefine ulaştığında en çok özgürleşecek alanlardan biri de kürt siyasetidir. Bunlar oldu diye çüzüm süreci bitti mi? Hayır bitmedi, bitmeyecek de. Bizim bu çözüm sürecini başarmaktan başka şansımız yok. Çözüm süreci başlı başına ülkenin en önemli meselesidir ve çok değerlidir. O günden bu güne kadar insanların ölmemesi bile her şeye rağmen çok çok önemlidir. Örgütün içinde farklı farklı bazı bağlantılar var. Bu sürecin devam etmesini istemeyenler, sürecin devamından statü elde edenler var. Yani bir takım direnç ve provokasyonların olması doğaldır” dedi.

KÜRTLER ARTIK KAN VE GÖZYAŞI İSTEMİYOR!

Çözüm sürecinin tek taraflı götürülemeyeceğini ifade eden AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “Tek taraflı götürmek istediğinizde karşınızdaki insanlar sizinle aynı çabayı göstermiyorsa hatta bu çabanın tersinde bir samimiyetle karşılaşıyorsanız büyük problemlerle karşılaşırsınız. Herkesin kendisine bir çeki düzen vermesi lazım. Kürtlerin artık kan istemediğini, gözyaşı istemediğini, çatışma istemediğini, şiddet istemediğini çok iyi bilmesi lazım” dedi.

“ÇOCUKLARI DAĞA GÖTÜRMEK KAVGANIN DEVAMINI İSTEMEKTİR”

Kayatürk, Diyarbakır‘da kaçırılan çocuklarla ilgili “Bir tarafta siz çözüm sürecine katkı sunacağınızı söylüyorsunuz ama öbür tarafta insanları dağa götürüyorsunuz. Üstelik götürdüğünüz insanlar çocuk. Bu dağa kaçırılmış olsun veya olmasın bu çocukların dağda ne işleri var? Bu çocuklar şu anda okulda olmak zorunda. Bu çocuklar şuanda anne ve babalarının yanında olmak zorunda. Çocukları dağa götürmek kavganın devamını istemek anlamına gelir. Diyarbakır da annelerin başlattığı bu feryada hepimizin kulak asması lazım. Ama en fazla kulak asması gereken insanların da BDP-HDP de siyaset yapan insanların olduğunu hatırlamaları lazım” açıklamasında bulundu. 

ERBAŞ: “ÇÖZÜM SÜRECİ BALTALANMAYA ÇALIŞILIYOR”

18 sene önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askeri teslim alan heyette bulunan dönemin Refah Partili vekili Fethullah Erbaş ise çözüm sürecinin herkese faydasının olduğunu ifade ederek “Anlaşılan kontrolden çıkmış bir ekip çözüm sürecini baltalamaya çalışıyor. Çözüm süreci kimsenin zararına değil ki. Bu süreç en fazla Kürtlere yarar. Çocukların kaçırılması meselesine karşı Türkiye’nin bütün kesimleri duyarlıdır, kaçırılmaya karşıdır. Çocukların dışında insanların da kaçırıldığı ve bunların bazılarının fidye karşılığında serbest bırakıldığı söyleniyor. 5-10 kuruşa karşı fidyesi olduğunu PKK tüm dünyaya ilan edemez ki. Sürecin bozulmasına neden olan bir durum da yok” dedi. Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23