• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürt analardan çözüm sürecine destek

Yeniakit Publisher
2014-05-27 09:31:00 - 2014-05-27 11:21:47
Kürt analardan çözüm sürecine destek

AK Parti Hükümeti’nin, terör örgütü PKK sorununu çözmek için başlattığı ‘çözüm süreci’ni sabote etmek isteyen örgütün gerçek yüzünü gören Kürt halkı artık korkmadan sesini çıkartabiliyor.

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA - Özellikle son dönemde yavruları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin bir araya gelip çeşitli eylemler düzenlemesi, “Mazlum Kürtler açısından psikolojik eşik aşıldı” şeklinde yorumlandı.

Akit’e konuşan Van merkezli Selam Anadolu Derneği Başkanı Galip İlhaner, “Kürt kültüründe anaların yeri çok önemlidir. Çocukları kaçırılan anaların PKK’ya karşı korkmadan ses çıkarması çok daha büyük bir olaydır. Kürt halkı, çözüm süreci ile beraber artık PKK’yı değil Erdoğan’ı tercih ediyor” açıklamalarında bulundu.

“ANALARIN TEPKİSİ ÖNEMLİDİR”

Çözüm sürecinin doğu ve güneydoğuya huzur ve rahatlama getirdiğini vurgulayan İlhaner, “AK Parti’nin bölgede silahların susması için gösterdiği gayret ve Kürt halkına gösterdiği ilgi, Kürtlerin Erdoğan’a olan güvenini ve sevgisini arttırdı. Bölge halkı artık PKK’yı değil Erdoğan’ı tercih ediyor” diye konuştu.

“KÜRT HALKI İSTERSE PKK BİTER”

PKK’nın ancak Kürt toplumunun baskısıyla dağdan inebileceğini ifade eden İlhaner, ”Devletin çağrısıyla PKK teslim olmaz. PKK, ancak Kürt Halkının baskısıyla, çocuğu örgütte olan anaların ya çocuğumu istiyorum ya da teslim olun çağrısıyla dağdan inebilir. Kürt Halkı’nın barışçıl iradesi PKK’yı dağdan indirebilir. Yoksa Ortadoğu’da PKK ve uzantıları daha uzun zaman bitmez” dedi.

PKK KÜRT SORUNUNUN SEBEBİDİR

İlhaner, PKK’nın artık Kürt Sorununun çözümün önünde engel olduğunu, PKK ve BDP’nin tabanını gittikçe Ergenekonlaştırdığını ifade etti.

ADLİ SERBEST BIRAKILSIN

Bu arada, Mazlumder Diyarbakır Şubesi de terör örgütü tarafından kaçırıldığı iddia edilen inşaat mühendisi Mehmet İhsan Adli’nin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23