• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küresel krize rağmen Türkiye 5 kat büyüdü

Yeniakit Publisher
2014-11-27 08:35:00 - 2019-08-16 22:59:53
Küresel krize rağmen Türkiye 5 kat büyüdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli gelirin 12 yıl içinde katlanarak arttığını belirterek, “Türkiye’nin ihracatı, küresel ticaretteki o daralmaya rağmen 12 yıl içinde yaklaşık 5 kat büyümüş, 36 milyar dolardan bugün yaklaşık 160 milyar dolara yaklaştı” dedi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 15. Uluslararası Fuarı, dün kapılarını ziyaretçilere açtı. 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış töreniyle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15. Uluslararası MÜSİAD Fuarı’nın açılış töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’nde yaptığı konuşmada,   “Sağlam finansal yapısıyla, disiplinli mali yapısıyla, siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamıyla Türkiye, yatırım yapmak, ticaret yapmak, işbirliği yapmak için eşsiz bir ülkedir, eşsiz bir fırsattır” dedi. 

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan, geçen 12 yıl içinde ekonominin yıllık ortalama yüzde 5 büyüdüğünü, milli gelirin 12 yıl içinde 3 kattan fazla arttığını özellikle vurgulamak istediğini anlatarak, “Türkiye’nin ihracatı, küresel ticaretteki o daralmaya rağmen 12 yıl içinde yaklaşık 5 kat büyümüş, 36 milyar dolardan bugün yaklaşık 160 milyar dolara yaklaşmıştır. Küresel kriz sürecinde Türkiye, Uluslararası Para Fonu’na olan borcunu tamamen kapatmıştır. G 20 üyesi olan Türkiye, 2015 yılında G 20 dönem başkanlığını da 1 yıl süreyle üstlenmiştir. Küresel ekonomiye yön verme noktasında çok önemli bir sorumluluğu omuzlarına almıştır” diye konuştu.

BİR VARİL PETROL, BİR AVUÇ ELMAS

Erdoğan, “40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl tefrik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz” diyen Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi:
“Dünya eğer istese, Irak’taki sorunların çözümünü temin edebilir. Dünya eğer isterse Suriye’de her gün çocukların ölmesinin önüne geçebilir. Dünya eğer isterse, Filistin’de çocukların annelerini, annelerin yavrularını kaybetmesini önleyebilir. Bir varil petrol, bir avuç elmas adına susanlar, insanlığın ölümüne karşı duyarsız kalanlar, ne yazık ki en başta yaşadıkları topluma, en başta üzerinde bulundukları şu toprağa karşı büyük haksızlık içindedirler” dedi.
Fuar, 102 ülkeden 7 bin iş adamını, 250 bin yerli ziyaretçiyi ve 1000 stant katılımcı firmasını 100 bin metrekare alana yayılmış 8 salonda bir araya getirmeyi hedefliyor. Fuar içerisinde yer alan MÜSİAD Yüksek Teknoloji Fuarı Türkiye’nin teknolojik ürünlerini dünya pazarları için görücüye çıkararak, teknoloji devlerini, proje sahiplerini ve yatırımcıları buluşturmayı amaçlıyor. İslam dünyası liderlerinin katılımıyla düzenlenen ve bu yıl “Paradigma Kayması: Yeni Finansal Yönelimler” temasıyla toplanan 18. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi’yle eş zamanlı düzenlenen MÜSİAD Uluslararası Fuarı, 30 Kasım’a kadar açık olacak.

AKİT’İN STANDINA YOĞUN İLGİ

Gazetemiz Yeni Akit de, 15. MÜSİAD Fuarında, yerini aldı. 6. Salon’da yer alan Akit’in standına okurların yoğun ilgisi oldu. İşadamı Ethem Sancak, Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Rintur Genel Müdürü İlyas Say ve Haksan Makine Sahibi Mehmet Somalı başta olmak birçok kişi standımızı ziyaret etti.  Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, Yazarlar Yavuz Bahadıroğlu, Abdurrahman Dilipak, standımızı ziyaret eden okurlarımızla ilgilendi.

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23