• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Küresel intifada

Yeniakit Publisher
2014-11-08 08:06:00 - 2014-11-08 07:53:29
Küresel intifada

Terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’ya saldırısı, başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasını ayağa kaldırdı. Türkiye’de Cuma namazı sonrası İsrail’e lânet yağarken, dünya Müslümanları da siyonist terörü protesto etti.

HABER MERKEZİ - Yurdun her yerinde terör devleti İsrail lânetlendi. İHH, AGD ve Özgür-Der’in başı çektiği protesto eylemlerine onlarca STK ve sivil inisiyatif de destek verdi.

Cuma namazı sonrası birçok camide Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı ve İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısı lânetlendi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, Amasya, Edirne, Trabzon, Rize, Çorum, Samsun, Adana, Hatay, Mersin, İzmir, Manisa, Şanlıurfa, Gaziantep gibi illerde düzenlenen eylemlerde, “Kahrolsun İsrail”, “Filistin yalnız değilsin”, “Kanımız Aksa da, Yanındayız Mescid-i Aksa” gibi sloganlar atıldı.

STK temsilcileri, İsrail’in zorbalığına BM, NATO, ABD ve AB’nin tepkisiz kalmasını eleştirerek, “İsrail yeryüzündeki Müslümanların tepkisini ölçmeye çalışıyor. Sabırları test ediyor. Bütün dünya Müslümanları bu zulme, bu vahşete karşı birlik olmalı” çağrısında bulundular.

İsrail’in, kurulduğu günden beri Filistin halkına uyguladığı baskıların bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurgulayan STK’lar, “Daha birkaç ay önce Gazze’yi bir ayı aşkın süre bombalayan, çoluk çocuk 2 bin Gazzeliyi şehit eden, dünyanın şer devleti İsrail, şimdi de kutsal mescidimizi işgal etmiştir. Şunu herkes bilmelidir ki orada çiğnenen sadece Mescid-i Aksa’nın halıları değildir. Orada, ‘Ben Müslümanım’ diyen her insanın kalbi ve ruhu çiğnenmiştir” dediler...

SİYONİST TERÖRE LANET YAĞDI

Dün Cuma namazı sonrası yurdun her bölgesinde, kirli postalları ile Mescid-i Aksa’yı kirleten siyonist köpeklere lânet yağdı. İslâm coğrafyası da İsrail barbarlığına sessiz kalmadı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23