• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurban eti nasıl saklanır? Et ne zaman buzluğa konulur?

Yeniakit Publisher
2022-07-06 19:45:00 - 2022-07-06 23:05:29
Kurban eti nasıl saklanır? Et ne zaman buzluğa konulur?

Uzmanlara göre kurban eti eve gelir gelmez poşetten çıkarılmalı. Poşette kalmaları halinde etler çürür. Eve gelen etler buzdolabında 3-5 saat dinlendirilmeli. İstenilirse dinlenen et pişirilebilir veya derin dondurucuya yerleştirilebilir.

Kurban Eti Nasıl Saklanır? Tarifi İçin Malzemeler

Buzdolabı Poşeti

Etler, porsiyonlara ayrılarak temiz kaplara konulmalı ve önce güneş görmeyen serin bir yerde 5-6 saati geçmeyecek şekilde bekletilmelidir.

Etin dayanma süresi, kesim kalitesi ve et parçasının büyüklüğüne göre değişir ve büyük parçalar 5-6 gün buzdolabı koşullarında muhafaza edilebilir. Kıymalık etler de aynı koşullarda ortalama 3 gün saklanabilir.

Kurban etinin, 12 saat süreyle buzdolabında bekletildikten sonra tüketilmesi lezzet ve aroma açısından önemlidir.

Ette bozulma veya farklı bir koku hissedildiğinde kesinlikle tüketilmemelidir.

Etlerin büyük parçalar olarak değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak, hijyenik ve sağlam buzdolabı poşetinde saklanması gerekir.

Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin arasına pişirme kağıdı koymak, birbirlerine yapışmadan muhafaza edebilmeyi sağlar. Böylece her seferinde gerekli miktar çözdürülebilir, geri kalanı derin dondurucuda bırakılabilir.

Doğru saklama yöntemlerinin kullanılmasıyla etler, derin dondurucuda -18 santigrat derecede 3 ay saklanabilir.

Donmuş bir et oda sıcaklığında değil, normal buzdolabı koşullarında çözdürülmelidir.

Etleri çözüldükten sonra geri dondurmak, doğrudan gıda zehirlenme riskini artırır.

Kurban Eti Nasıl Saklanır?

Öncelikle kurban eti kesildiği gün pişirilmemelidir. Bunun yerine en az 12 saat dinlendirilmesi lezzetini arttıracaktır. Kurban etinin sıcaklığını düşürmek için ilk 4-5 saat buzdolabında bekletilmelidir. Eğer uzun süre saklanacaksa, uygun boyutlar halinde kesilmeli ve hava almayacak poşetlere konulmalıdır. Kurban etini uzun süre saklamak istiyorsanız, buzdolabının dondurucu bölümünü kullanabilirsiniz. Kurban eti buzdolabının normal kısmında en fazla 5-6 gün saklanabilirken, daha uzun saklamak için mutlaka dondurucu kısmı kullanılmalıdır. Birkaç gün içerisinde dondurucuya konulmayan ve tüketilmeyen etler, kokmaya ve yeşillenmeye başlar. Böyle bir durumla karşılaştığınızda etin bozulan kısımları kesilerek atılmalı ve tüketilmemelidir. Diğer et türlerine göre daha çabuk bozulan kıyma, buzdolabında en fazla 3 gün bekletilmelidir. Etleri keserken mutlaka temiz malzemeler kullanılmalıdır. İsteğe göre etler kavurma yapıldıktan sonra hava almayan poşetlerde muhafaza edilebilir.

Kurban Eti Nasıl Paketlenir?

Kurban etini temiz bıçak ile küçük parçalara ayırın. İdeal boyutlar kuşbaşı ölçüsüdür. Ayrıca kasaptan çektirerek kıyma haline de getirebilirsiniz. Buzdolabı poşeti kullanılacaksa, hava almadığından emin olunmalıdır. Gerekli görülürse iki adet poşet kullanılabilir. Hava almamasını garantilemek için kilitli poşetler daha verimlidir. Poşet tamamen doldurulursa, etin her tarafı eşit donmayacaktır. Bu yüzden poşetler orta boyutlarda doldurulmalı, ağız kısmında boşluk bırakılmalıdır.

Kurban Eti Yıkanır mı?

Kurban eti, mutlaka steril ortamlarda kesilmelidir. Kesilen etlerin yıkanması ise sakıncalı bir durumdur. Çünkü etin ıslak kalması, bakterilerin kısa sürede çoğalmasına yol açar. Bu da saklanacak olan kurban etinin kısa sürede bozulmasına neden olabilir. Bu yüzden eti yıkamak yerine yüksek ısıda pişirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer yıkama konusunda kararlıysanız, yıkadıktan sonra kısa süre içinde pişirip tüketmeniz gerektiğini unutmayın.

işkembe nasıl temizlenir? İşkembe kokusu nasıl giderilir? Püf noktaları ile işkembe temizliği

(↓) Haberin detayları için (↓) TIKLAYINIZ

Foto - Mumbar nasıl temizlenir? Mumbar, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir dolma çeşididir. Mumbar dolması yapacaklar için dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bağırsakların özenle temizlenmesidir. Mumbar temizlemenin en kolay yolu şöyledir: Mumbarların yağ kısmını ayırın. Yağ kısmı ayrılan mumbarları büyük bir kaba veya leğene alın. Mumbarların içini temizleyip bol suyla yıkayın. İki kez tuz ekleyerek yıkamaya devam edin. Çubuk yardımıyla mumbarları ters çevirin. Ters yüzünü de iki kez tuzlayıp yıkayın. Doğranmış limon ekleyip yıkamaya devam edin. İçine su tutarak mumbarları ters çevirin. Ters tarafını da limonla yıkayın. Mumbar kokusu nasıl giderilir? Mumbar dolması ya da mumbar yemeği yapmak isteyenler genelde mumbarın temizlenmesi ve mumbar kokusundan şikayetçidirler. Mumbarı temizledikten sonra karbonat ile elinizdeki ya da evdeki kokuyu kolayca giderebilirsiniz. İşkembede olduğu gibi mumbarda da karbonat, süt veya sirke yardımıyla elinizdeki ya da evdeki kokuyu giderebilirsiniz.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23