• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
9
Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

2024-06-13 22:23:06
Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

Kurban Bayramı'na sayılı gün kala birçok kişi bayram hazırlıklarına başladı. Bayram sıcağında hafif ve lezzetli ikramlarda bulunmak isteyenler bayram için yapılabilecek sütlü tatlı tarifleri araştırıyor. Herkesin parmaklarını yiyeceği sütlü tatlı tarifleri

#1
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

Bayramda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz birbirinden lezzetli sütlü tatlı tarifleri...

#2
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

SARAY SARMASI TARİFİ! Saray sarması malzemeler 1 kg süt 50 gram tereyağı 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker (200 gr.) 100 gram hindistan cevizi 1 paket çırpılmış kakaolu krem şanti SARAY SARMASI YAPILIŞI İlk olarak derin bir tencereye süt ve şeker koyulur. Üzerine elekten geçirilen un eklenerek iyice karıştırılır. Unun elenmesi muhallebinin kıvamının pürüzsüz olmasına yardımcı olacaktır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir. Dibinin tutmaması ve kıvamın düzgün olması için sürekli karıştırmak önemli. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelen karışım 2 dakika kaynatılarak ocaktan alınır. İçerisine tereyağı eklenir. Böylece aroma katılmış olur. Ocaktan alınan muhallebinin daha pürüzsüz bir kıvamda olması için 5 dakika mikser ile çırpılır. Büyük boy fırın tepsisine 2 bardak hindistan cevizi serpilir. Tepside açık kalmayacak şekilde tüm tabana yayılır. Üzerine sıcak muhallebi dökülerek yayılır. Her yeri eşit olacak şekilde spatula yardımıyla düzleştirilir. Tepsiye yayılan muhallebi soğumaya bırakılır (1 saat kadar dolapta bekletilirse daha güzel kıvam alır). 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpılan krem şanti, dinlendirilen muhallebinin üzerine her yerine eşit şekilde yayılır. Buzdolabına kaldırılarak 2-3 saat dinlendirilir. İyice dinlendikten sonra uzunlamasına ortadan 2’ye kesilir. Kalan bölümler enine dilimlere ayrılır. Daha sonra rulo şeklinde sarılıp, servis tabağına alınır. Hem şekliyle, hem lezzetiyle etkileyici bir tatlı olan saray sarması çok hafif bir lezzettir.

#3
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

CEVİZLİ GÜLLAÇ TARİFİ! Cevizli güllaç malzemeler; 1 paket güllaç, 2 litre süt, 3 su bardağı toz şeker, 250 g ceviz içi, 5 gr şekerli vanilin, Üzeri için: Toz Antep Fıstığı. CEVİZLİ GÜLLAÇ YAPILIŞI! Öncelikle sütü derin bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Tencereyi ocağa alın ve orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Süt, elinizi hafif yakacak sıcaklığa geldiğinde ocaktan alın. Cevizi hafif iri kalacak şekilde rondoda çekin. Güllacı hazırlayacağınız kabın içerisine bir kepçe ılık süt ekleyin. Üzerine, kullanacağınız kabın boyutuna göre böldüğünüz güllaç yapraklarını dizin. Tüm güllaç yapraklarının parlak kısmının üste baktığından ve hepsinin iyice ıslandığından emin olduktan sonra paketteki yaprakların yarısını kabınıza güzelce yerleştirin. 5 dakika sütü çekmeleri için bekledikten sonra çekilmiş cevizi bolca dökün. Kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde ıslatarak üzerine dizin. Buzdolabında en az 2 saat bekledikten sonra güllacınızı keserek dilimleyin. Dövülmüş ceviz ve çilek ile süsleyerek servis yapın.

#4
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

KREM KARAMEL TARİFİ! Krem karamel malzemeler; 7 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 litre süt, Karamel için; 1 su bardağı toz şeker, 6 yemek kaşığı su, KREM KARAMEL YAPILIŞI! Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın. Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın.

#5
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

TRİLEÇE TARİFİ! Trileçe malzemeler; Keki için: 4 yumurta. 1 tutam tuz. 1 su bardağı toz şeker. 1 su bardağı zeytinyağı. 1 su bardağı un. 1 paket vanilya. 1 paket kabartma tozu. Şerbeti için. 3 su bardağı soğuk süt. Yarım su bardağı toz şeker. 200 ml krema. Karamel sos için: 5 yemek kaşığı toz şeker. 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağı. 1 paket krema. Üzeri için: Vanilyalı dondurma. TRİLEÇE YAPILIŞI! Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazını farklı kaplara ayırın. Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelene kadar çırpın. Diğer bir kapta ise yumurta sarılarını toz şeker ile iyice çırpın. Un, zeytinyağı vanilya ve kabartma tozunu yumurta sarılarının olduğu kaba ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını spatula yardımıyla unlu karışıma yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Karışımı yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbeti için gerekli olan tüm malzemeyi bir kaseye alın ve süt iyice köpürene kadar çırpın. Hazırladığınız şerbeti buzdolabına alıp soğumaya bırakın. Karamel sosu için; şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve eriyene kadar pişirin. Tereyağı ve kremayı ilave edip hızlıca karıştırın. Kek ılıkken kürdan batırarak delikler açın ve soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çektiğinde karamel sosu da üzerine ekleyin.

#6
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ! Kadayıflı muhallebi malzemeler; Kadayıf için: 400 gr tel kadayıf, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı şeker, 1 su bardağı kırılmış ceviz, Muhallebi için: 1 lt süt, 5 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı şeker, 5 gr vanilya, 100 ml krema, KADAYIFLI MUHALLEBİ YAPILIŞI! Kadayıflar el yardımıyla küçük parçalara bölünür. Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıf alınarak kavrulmaya başlanır. Kadayıf renk alınca altı kapatılır ve kenara alınarak içerisine ceviz eklenir. Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Unun kokusu çıktıktan sonra tereyağını ekleyerek hızlıca çevirin ve sütü ekleyin. Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin. Kapağını kapatarak soğumaya bırakın. Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin. Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, arasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin.

#7
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

SÜTLAÇ TARİFİ! Sütlaç malzemeler; 1 kg süt, 200 gr şeker, Vanilya, 110 gram sübye, 1 yumurta sarısı, 40 gram pirinç, SÜTLAÇ YAPILIŞI! Öncelikle sütü, yumurta sarısını, şekeri tencereye alıp çırpıyoruz. Tencerenin altını kısık ateşte yakıyoruz. Diğer ocakta pirinçlerimizi haşlıyoruz. Pirinçler yumuşayınca süzüp kaynayan sütümüze ilave ediyoruz. Kaynayan sütlacımızı sübye ile kıvam verip 2 dakika kaynatıyoruz. Hazırladığımız sütlacı kaselere alıyoruz. Fırın tepsisine dikkatli bir şekilde az miktarda su ekliyoruz. Sütlaçları 200-250 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis ediyoruz.

#8
Foto - Kurban Bayramı'nda misafire ikram edilecek sütlü tatlı tariflleri! İşte inanılmaz lezzetli tatlılar

KEŞKÜL TARİFİ! Keşkül malzemeler; 1 l süt, 90 g şeker, 110 g sübye, 40 g toz badem, 50 g krema 1 g tuz 15 g yumurta sarısı KEŞKÜL YAPILIŞI! Önce kuru malzemeyi bir kaba alarak karıştırın. Yumurta sarısını bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar sütle çırpın. Her iki karışımı bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın. posta'ya göre: Kaynamaya başlayınca sübyeyi ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kadar daha kaynattıktan sonra servis kaselerine paylaştırın. İsteğe bağlı olarak toz badem ekleyin.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23