• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kur’an kurslarına karşı ‘çapulcu’ kursları

Yeniakit Publisher
2013-06-27 23:23:00 - 2013-06-27 21:24:04
Kur’an kurslarına karşı ‘çapulcu’ kursları

Gezi Parkı olaylarına destek veren marjinal sol gruplardan Halkevleri (HE) ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri, “Gezi direnişi mahalleye taşınıyor” sloganı ile mahallelerde “Yaz Okulları” kuruyor. Türkiye’nin birçok ilinde ve onlarca mahallesinde Yaz Kur’an k

TALHA ÇOLAK/ANKARA
Türkiye’nin sağduyulu ve mütedeyyin vatandaşları, Yaz Kur’an kurslarına sahip çıkarak, vatanını ve milletini seven, inançlı ve ahlaklı bireyler yetiştirmek için çabalarken, kaostan nemalanan marjinal sol gruplar ise kendilerine yeni çapulcular yetiştirmek için Yaz Okulları atağına geçti. Gezi Parkı olaylarına destek veren marjinal sol gruplardan Halkevleri (HE) ve Öğrenci Kolektifleri üyeleri, “Gezi direnişi mahalleye taşınıyor” sloganı ile Yaz Kur’an kurslarına karşı onlarca mahallede kuracakları “Yaz Okulları” aracılığı ile çocuklara ders vermek bahanesiyle yeni militanlar yetiştirecek.
ÇAPULCULAR DERS VERECEK
Türkiye’nin birçok yasadışı eyleminde ve özellikle de son Gezi Parkı olaylarında boy gösteren marjinal sol örgütlerden Halkevleri ve Öğrenci Kolektifleri, şimdi de Yaz Okulları kuruyor. “Yarını bugünden kurma” çağrısı ve “Gezi direnişi mahalleye taşınıyor” sloganı ile bu yıl 6.’sı düzenlenecek Yaz Okulları ile binlerce çocuğa marjinal sol grup üyeleri eğitim verecek.
MİLİTAN YETİŞTİRECEKLER
Halkevleri’nin organize ettiği ve Öğrenci Kolektifleri’nin desteklediği Yaz Okulları’nda, geçtiğimiz beş yılda yaklaşık 5 bin çocuk eğitim almıştı. Marjinal grupların (Çapulcuların) ders adı altında militan kazanmak için verdiği bu derslerin bu yılki ana konusu Gezi Parkı olayları. Türkiye’nin yanlış yönetildiği ve ülkenin karanlığa sürüklendiği yalanları ile çocukların beynini yıkayacak çapulcular, bu duruma karşı neler yapılması gerektiğini çocuklara anlatacak.
OLAYLARIN YAŞANDIĞI İLLER AĞIRLIKTA
Türkiye’nin birçok ilinde ve onlarca mahallesinde faaliyet gösterecek Yaz Okulları ağırlıklı olarak, Gezi Parkı olaylarının yaşandığı il ve mahallerde kurulacak. Bir ay sürecek olan Yaz Okulları’nın, başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Çanakkale, Mersin, Eskişehir, Adana ve Antakya gibi Gezi Parkı olaylarının sıkça yaşandığı birçok şehrin onlarca mahallesinde düzenlenecek olması dikkat çekiyor. Çapulcular, ayrıca eğitim seviyesi düşük yoksul mahallere de Yaz Okulu kurmayı hedefliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23