• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kur’an-ı Kerim için milyonlar kurslara koştu

Yeniakit Publisher
2013-02-24 22:10:00 - 2013-02-24 22:11:35
Kur’an-ı Kerim için milyonlar kurslara koştu

Dünya yaşlandıkça Kur’an gençleşiyor. Kur’an-ı Kerim öğrenmek isteyenlerin sayısı ise her geçen yıl artıyor. Türkiye genelinde geçen yıl 1 milyon 124 bin 961 öğrenci Kur’an kursu eğitimi aldı. Yüzde 95’ini kız öğrencilerin oluşturduğu Kur’an kurslarından

HASAN ÖNAL/ANKARA
Türkiye genelinde geçen yıl 1 milyon 124 bin 961 öğrenci Kur’an kursu eğitimi aldı. Yüzde 95’ini kız öğrencilerin oluşturduğu Kur’an kurslarından 1 milyon 65 bin 200 kız öğrenci Kur’an eğitimi aldı. Kur’an kursuna giden erkek öğrenci sayısı ise 59 bin 761’de kaldı. Kur’an kursuna en fazla ilginin olduğu il nüfusa oranla yüzde 4.61 ile Burdur olurken, onu yüzde 4.27 ile Kayseri takip etti. Rize ise yüzde 4.15 ile üçüncü sırada yer aldı.
DİYARBAKIR’DA KURSLARA
19 BİN KİŞİ GİTTİ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın Kur’an kursları ile ilgili soru önergesini cevapladı. Önergeye verilen cevaba göre Diyarbakır’da 2012 yılında 16 bin 311’i kız, 2 bin 956’sı erkek olmak üzere toplam 19 bin 267 kişi Kur’an kurslarına gitti. Kur’an kurslarına giden öğrenci sıralamasında ilk üç ilin ardından ise sırasıyla şu iller yer aldı: “Bayburt, Yozgat, Van, Bartın, Giresun, Gümüşhane ve Düzce.”
KUR’AN KURSLARINDA
ŞARTLAR İYİLEŞTİRİLİYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı son yıllarda Kur’an kursu hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi için bir dizi çalışma yürütüyor. Kur’an kursları öğretim programlarını yenileyen Diyanet, eğitimcilerin eğitimine ağırlık verdi. Sözleşmeli Kur’an kursu öğreticileri istihdam edildi. Halen 4 bin 386 kadrolu, 5 bin 664 sözleşmeli ve bin 632 geçici olmak üzere toplam 11 bin 682 öğretici Kur’an kurslarında görev yapıyor.
KUR’AN EĞİTİMİNDE KUR SİSTEMİ
2005 yaz tatilinden itibaren yaz Kur’an kurslarında dönem esasına göre kurlu sisteme geçildi. Uzun süreli Kur’an kurslarında da kur uygulamasına geçilebilmesi için gerekli çalışmalar sürdürülüyor. Yeni ders kitapları hazırlandı. Kurs binalarının fiziki yapıları iyileştirildi. Rehberlik ve denetim hizmetlerine ağırlık verildi.
3 FARKLI KUR’AN KURSU MEVCUT
Diyanet bünyesinde Kur’an kurslarında 3 ayrı Kur’an eğitimi veriliyor. Bunlardan birincisi en az ilköğretim 5. sınıfı bitirmiş olan öğrencilere yönelik yaz aylarını kapsayan 2 ay süreli yaz Kur’an kursları; ikincisi ise 32 haftalık süreyi kapsayan uzun süreli kurslar. Bu kurslarda Kur’an-ı Kerim’i doğru ve usulüne uygun okuma öğretiliyor. Öğrencilerin ibadetlerini yerine getirebilecek yeterlikte Kur’an ezberlemelerine yardımcı olunuyor. Temel dini bilgiler eğitimi veriliyor. Üçüncüsü ise Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberlemeyi ifade eden hafızlık eğitimi. Bu program, Kur’an ezberleme yanında, öğrenci merkezli bir din eğitimini öngördüğünden öğrencinin bilişsel ve duyuşsal gelişimine de katkı sağlanıyor.
ÖZTÜRK: ÇOCUKLAR ARTIK NAMAZLARINI CAMİDE KILIYOR
Dayılı Camii İmamı Cebrail Öztürk, 180 vakit camiye gelmeleri halinde çocukları bilgisayarla ödüllendirecekleri yönünde söz verdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Çocuklarımıza mahcup olmadık. Müftülerimize çok teşekkür ediyorum, köy halkımız da maddi manevi desteklerini esirgemedi. Şundan eminiz ki, bu çocuklarımız sadece bilgisayar için camiye gelmediler. Bunu da bize gösterdiler. Çocuklar yaklaşık 2 hafta önce 180 vakiti tamamladılar. Sabahın erken saatlerinde, benden de önce camiye geldiler ve hâlâ da gelmeye devam ediyorlar. Çocuklar artık namazları camide ve cemaatle kılıyorlar.”
Camide 180 vakit namaza tablet bilgisayar hediye
YOZGAT
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Dayılı köyünde, camide 180 vakit namaz kılan çocuklara tablet bilgisayar hediye edildi.
Yozgat Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Dayılı Köyü Camii’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocuklara camide namaz kılma alışkanlığı kazandırmak amacıyla projeyi hayata geçiren cami imamı Cebrail Öztürk’e teşekkür etti.
Poçanoğlu, 5 vakit namaz kılmanın önemli olduğunu belirterek, “5 vakit namaz kılmakla insan, günahlardan, günahların kirinden temizlenir. Çocuklarımızın da namaza devam etmelerini Allah’tan niyaz ediyorum. Namaz sonrasında annelerine, babalarına, bizlere, ülkelerine, bu konuda yardımcı olan hocalarına dua etmelerini istiyorum. Çocuklarımız büyük bir hevesle günlerce namaza devam ettiler. Bu, diğer camilerimize de örnek olabilecek bir projedir” diye konuştu.
Akdağmadeni Müftüsü Faruk Latifoğlu ise “Hediyeleşiniz, hediyeleştikçe birbirinizi seversiniz” hadisi şerifinin hatırlatarak, “Biz de çocuklarımıza camiye geldiği için hediye verdik. Çocuklarımız bizi sevindirdikleri için biz de onları sevindirdik. Köy halkına da bu projeye destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23