• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kumpas mağduru isimler komuta kademesinde “Bu bizim Mete”

Yeniakit Publisher
2024-08-03 07:56:00 -
Kumpas mağduru isimler komuta kademesinde "Bu bizim Mete"

Başkan Tayyip Erdoğan başkanlığında Türk Silahlı Kuvetleri'nde (TSK) terfi, temdit ve emeklilik işlemlerinin kararlaştırıldığı Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında, geçmişte Fetullahçı Terör Örgütü'nün hedefinde olan isimler de terfi aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, 23 general ve amiral bir üst rütbeye, 77 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. FETÖ'nün farklı kumpaslarla ordudan ihraç etmeye çalıştığı isimler ise terfi etti.

FETÖ'nün kumpas davalarından sözde Balyoz Darbe Planına ilişkin davadan 13 yıl hapis cezası alan Korgeneral Levent Ergün YAŞ kararıyla Orgeneral oldu. Levent Ergün orgeneralliğe birinci sıradan terfi etti. FETÖ'nün kumpasıyla ordudan atılmak istenen Ergün, kumpas ortaya çıkınca 2015'te tuğgeneralliğe, 2018'de tümgeneralliğe terfi etmişti. Ergün, 2021 YAŞ kararıyla Korgeneral olmuştu. Orgeneral Ergün, 4 yıl orgenerallik rütbesinde kalırsa kuvvet komutanlığı da yapabilecek.

FETÖ'CÜ AKIN ÖZTÜRK İMZASIYLA ORDUDAN ATILACAKTI

TSK'nın temizlenmesinin ardından terfilerini alan isimler arasında FETÖ kumpası sonucu görevinden emekliye ayrılan Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Enstitüsü Komutanı Tümgeneral Yaşar Kadıoğlu da yer aldı.

15 Temmuz sonrası TSK'ya geri dönen Kadıoğlu, Korgeneralliğe terfi etti. Başkan Tayyip Erdoğan'ın hava koruma ekibinde yer alan Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Pilot Tuğgeneral Mete Kuş da tümgeneralliğe terfi eden isimler arasında yer aldı. Sürekli FETÖ'nün hedefinde olan Mete Kuş, darbeci eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün, Güneydoğu'da PKK'ya yönelik savunma planı yapan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığındaki 11 asker hakkında 'gece görüş gözlüğünü kaybettikleri' gerekçesiyle açtığı soruşturmada yer almıştı.

5 gün içerisinde 3 gruba ayrılan 12 kişilik timin 68 karakolu helikopterle gezerek hazırladığı savunma planına liderlik yapan Mete Kuş, başında olduğu ekip tarafından arazide helikopterden inerken düşen gece görüş gözlüğünün kaybolması nedeniyle o dönem Hava Kuvvetleri Komutanı olan darbeci Akın Öztürk imzasıyla TSK'dan ihraç edilmek istenmişti.

AKIN ÖZTÜRK'ÜN YÜZÜNE SÖYLEMİŞTİ

Askeri mahkemelerin kapatılmasının ardından Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki davaya katılan Mete Kuş, "tamamen FETÖ'ye biat etmediğimiz, mandacı zihniyete değil de yüce Türk milletine hizmet ettiğimiz için hakkımızda soruşturma açılmıştır. TSK'nın en önemli savunma planını yapan ekibe A4 kağıdında takdir dahi vermeyen FETÖ askerleri ve yargısı, bu dava ile görevi kötüye kullanma iftirası atarak canımdan çok sevdiğimi mavi üniformayı zorla çıkarmak istemiştir" demişti. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında da Akıncı Üssü davasında tanık sıfatıyla dinlenen Kuş, 'üslerinden aldıkları emirle', 'tatbikat için', 'terörle mücadele harekatı' için uçtuklarını iddia ederek kendilerini aklamaya çalışan FETÖ'cü pilotların savunmalarını çökertmişti. Kuş, Akın Öztürk'ün mahkeme de yüzüne "Neden Mehmetçiğin kanını koruduk diye beni yargılandınız" diye sormuştu.

"BU BİZİM METE"

Başkan Erdoğan'ın seyahatleri sırasında "Ana" uçağına kendi kullandığı ve ekibinde yer alan bir diğer F-16 ile korumalık yapan Mete Kuş, Dünya Pilotlar Günü'nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Erdoğan tarafından kabul edilmişti. 15 Temmuz'da Başkan Erdoğan'ın Ankara'dan İstanbul seyahatine F-16 ile eşlik eden Kuş'a, Erdoğan uçaktan el sallayarak selam vermiş ve yanındakilere "Bu bizim Mete" demişti.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dertli

Akın Ozturkun nasıl hava kuvvetleri komutanı olduğunu da yazsaydınız...Akit Ergenekon balyoz davalarında bu subaylar için neler söylediğinizi yazsaydınız.. 2013, 2014 ve 2015 yüksek Askeri şurada , çoğu fetöcu olduğu ortaya çıktı, bazı isimlerin rutbelerinin nasıl yukseltildigini ve bu isimlerin kimler olduğunu da yazsaydınız.. Akın Osturk emekli olduğu halde orduda ona verilen görevi de yazsaydınız....

Dadaş

Ergenekon,balyoz,batı çalışma gurubu, encümeni toplantısı,yapanlar,28 Şubat süreci hiç yasanmadı.Vakit gazetesi neden akit gazetesi isim değişikliği yapmak zorunda kaldı.İmam hatip okulları katsayısı uygulamasından, başörtülü çalışan memur, öğrenci bu sıkıntıları yaşamaş gibi bir dönemi hafızalardan silinmesi göstermek o kadar yanlış,Ben Eğitim bir birsem olarak Sokaklarda imza kampanyası için günlerce çalıştım.O dönem bu yanlış uygulamalara imza atan ve onlarla birlikte yürüyen Feto gibi CHP,MHP gibi partiler bunlarla birlikte yol yürüyenlerdi.Sadece Milli görüş hareketini engelemek için, Akpartiyi kapatmak için ellerinden geldiyse yaptılar,slm
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23