• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Yeniakit Publisher
2013-01-30 23:42:00 - 2013-01-30 21:43:20
Kültür Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı törenler sahiplerine verildi. Gül, törende emeği geçenleri tebrik etti.

ANKARA
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ‘’Eskiden daha anormal iç ve dış şoklarla karşı karşıya olurken şimdi her ülkenin karşılaştığı sorunlarla uğraşan bir ülkeyiz. Böyle bir ülkede şüphesiz ki kültür ve sanat hayatının canlanması ve insanlığa çok güzel hediyelerin verilmesi de kaçınılmazdır’’ dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Binası’nda gerçekleştirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, törene katılmaktan ve geleneksel Türk sanatlarını icra eden değerli sanatçılarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirildi.
Cumhurbaşkanı Gül, “Eskiden daha anormal iç ve dış şoklarla karşı karşıya olurken şimdi her ülkenin karşılaştığı sorunlarla uğraşan bir ülkeyiz. Böyle bir ülkede şüphesiz ki kültür ve sanat hayatının canlanması ve insanlığa çok güzel hediyelerin verilmesi de kaçınılmazdır. Maalesef geçmişe baktığımızda, yakın geçmişimize, geleneksel sanatlarımızı çok ihmal ettiğimiz, görmezlikten geldiğimiz hatta onu ademe mahkum ettiğimiz dönemler olmuştur. Ama bugün geleneksel sanatların da büyük bir geri dönüş içinde olduğunu görüyoruz” dedi. Törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ‘’Beni Ertuğrul Bey davet etmişti ama ev sahipliğimizi değerli bakan Ömer Bey yapıyor. Kendisine de bu vesileyle başarılar diliyorum, eminim ki kendisi kültür sanat hayatımıza yeni bir heyecan getirecektir ve hep beraber ortaya çıkan bu başarılarla övüneceğiz’’ dedi.
Törende emeği geçenleri tebrik ederek konuşmasını bitiren Gül, İslam Seçen, Prof. Dr. Fatma Çiçek Derman, Salih Balakbabalar, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, Alparslan Babaoğlu ve Cahide Keskiner’in ödüllerini takdim etti. Törene katılamayan Keskiner’in ödülünü öğrencisi aldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23