• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kulislerde bu konuşuluyor! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyor

Yeniakit Publisher
2022-12-01 11:45:00 - 2022-12-01 11:57:24
Kulislerde bu konuşuluyor! Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyor

CHP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Şaban Sevinç, Hadi Özışık ile yaptığı mülakatta önemli bir kulis bilgisine yer verdi. Sevinç’e göre; “Ak Parti iktidarını sandıkta yenmek için en fazla sorumluluk hisseden kişi Kılıçdaroğlu’dur. Dolayısıyla kendi adı üzerinde altılı masada bir mutabakat sağlanamaz ise ki sağlanamayacağı görülüyor. İyi Parti (Kılıçdaroğlu kazanamaz) itirazını hala sürdürüyor. Sayın Kılıçdaroğlu çekilecektir." ifadelerine yer verildi.

Gazeteci Şaban Sevinç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili gündem olacak açıklamalarda bulundu.

Hadi Özışık’ın Youtube kanalında görüşlerini aktaran Sevinç;

“Benim gördüğüm altılı masada bir cumhurbaşkanlığı için isim sıkıntısı yok. Sayın Kılıçdaroğlu aday adayı olarak görünüyor, Mansur Yavaş aday adayı olarak görünüyor, İmamoğlu aday adayı olarak görünüyor. İsimleri bu kadar tartışılmayan İlhan Kesici var, Abdullatif Şener var dolayısıyla en az beş aday adayı masanın ortak adayı olmak için kamuoyunda tartışılıyor. Bunlardan birisine bu top gidecek ama ben şunu görüyorum sayın Kılıçdaroğlu hem masanın kurucusu hem ana muhalefet partisi genel başkanı olması hasebiyle tabi önümüzdeki seçimlerde Ak Parti iktidarını sandıkta yenmek için en fazla sorumluluk hisseden kişi. Dolayısıyla kendi adı üzerinde altılı masada bir mutabakat sağlanamaz ise ki sağlanamayacağı görülüyor. İyi Parti (Kılıçdaroğlu kazanamaz) itirazını hala sürdürüyor. Sayın Kılıçdaroğlu çekilecektir. Ben sayın Kılıçdaroğlu’nun, tanıdığım bildiğim kadarıyla hem de altılı masadan aldığım bilgiler çerçevesinde adaylıktan çekileceğine inanıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki haftalarda aday olmaktan, aday adayı gibi görünmekten yavaş yavaş çekileceğini düşünüyorum. Aralık ayının on dördünde altılı masanın bir toplantısı olacak, iki hafta kadar sonra. O toplantıya kadar Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağı ya da adaylıktan vaz geçtiği yönünde bir işaret gelebilir.” dedi.

Kılıçdaroğlu feragat edecek!

Program sunucusu Hadi Özışık’ın “Bu çevreden edindiğin bir kulis bilgisi mi?” sorusuna ise, “Çevreden edindiğim izlenim ve bilgi diyebiliriz. Çünkü bazı CHP yöneticileri de mesela Özgür Özel, Hande Fırat’a verdiği mülakatta da ‘genel başkanımız feragat etmesini bilir’ demişti. İsmini vermek istemiyorum CHP’nin üst düzey bir yöneticisi ile yaptığım görüşmede kendisi ‘tartışmalara bakmayın, genel başkanın cumhurbaşkanlığı adayı olacağına bakmayın, siyaset çok dinamik bir şeydir, bir iki hafta içinde çok önemli şeyler olabilir’ diyerek sayın Kılıçdaroğlu’nun feragat edebileceğini söylemişti.

CHP yöneticileri, masada en güçlü ikinci parti olan İyi Parti’nin bir onayı olmadan, direnç gösterirken, yanlış ve riskli bulurken sayın Kılıçdaroğlu’nun ben aday olacağım diye direteceğine de ihtimal vermiyorlar.” dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

battal

şaban efendi muharremin yanında duruyor. halk tv den adeta şutlandı. söylediklerine aldırış etmeyin. bir dediği diğerini tutmayan bir kişi. ciddiye almayın

Fsm

K. Kilictaroglu seçilemez. Mansur Yavaş fark atar  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23